"Sem ambiciozen. Zdaj sem trener in se sprašujem, zakaj pa ne bi bil nekoč selektor," je dejal 42-letnik, ki je vodenje rezervne ekipe moštva iz Madrida, Castille, prevzel pred začetkom te sezone, pred tem pa je bil pomočnik Carla Ancelottija.

"Ljubim francosko ekipo, nosil sem njen dres. A to še ne pomeni, da sem kar lahko že selektor, toda s tem, ko sem postal trener, obstaja tudi ta možnost. Ampak zdaj vodim mlade igralce Reala. Grem korak za korakom," je še povedal Zidane, ki je za Francijo zbral 108 nastopov in bil tudi njen kapetan.

Benzema mora začeti dosegati gole

V enem drugem intervjuju, za RMC Sport, pa se je legendarni Francoz dotaknil iger rojaka Karima Benzemaja, ki sezone, tako kot njegov klub Real Madrid, ni začel najbolje. Kraljevi klub je v prvenstvu v prvih treh krogih izgubil kar dvakrat, pred tem pa ostal tudi brez zmage v španskem superpokalu, k čemur je z neučinkovitimi igrami pripomogel tudi francoski napadalec, ki je v novi sezoni do sedaj zadel le enkrat.

»Benzema je glavni Realov napadalec, toda v zadnjem času ne uspe doseči gola. Razumljivo je, da se v takih primerih vedno pojavljajo kritike. Mora začeti zabijati gole, tako za Real kot Francijo, le tako se bo rešil kritik in tega se dobro zaveda. Ve, kakšen kaliber igralca je, zato tudi ve, kaj se od njega pričakuje. Mislim, da bo že v naslednji tekmi dosegel zadetek in novinarji se bodo od njegove neučinkovitosti premaknili k drugi temi,« je o Benzemaju izjavil Zidane.