Celtic ima največji stadion na Škotskem s 60.000 sedeži. Objekt je skoraj na vsaki tekmi poln do zadnjega kotička. V Veliki Britaniji se le Manchester United in Arsenal lahko pohvalita z večjo zasedenostjo na vseh tekmah. Škoti so znani po tem, da se na gostovanja reprezentance ali klubov vedno odpravijo v velikem številu. Zaradi tradicionalnih kiltov so opazni že na daleč, veljajo pa za zelo zaželene goste, saj povsod zapravijo veliko denarja za hrano in predvsem pijačo. Leta 2003, ko je Celtic izgubil v takratnem finalu pokala Uefa, je Evropska nogometna zveza njihove navijače razglasila za najboljše na stari celini. Na prizorišče finala v Sevilli je tedaj prispelo kar 80.000 razposajenih Škotov, ki so v Andaluziji pripravili veliko »fiesto«, kot Španci pravijo zabavi.

Celtic je svoj veliki vrhunec doživel leta 1967, ko je osvojil evropski klubski prestol. V nepozabnem finalu je premagal Milan, ki je tedaj veljal za izrazitega favorita, saj je zelo poredko izgubljal. Pred dvobojem s Celticom je v prejšnjih štirih letih kar trikrat osvojil vrh Evrope. Trener škotskega kluba je bil tedaj Jock Stein. Takole je govoril v evforiji: »Na tej božji zemlji ni bolj ponosnega človeka od mene. Zmaga je pomembna, še bolj pa me veseli način, kako smo prišli do nje.«

V tem trenutku je Celtic še vedno edini škotski kolektiv, ki je kadar koli igral v evropskem finalu, zmagoslavje pa mu je uspelo zgolj z doma vzgojenimi igralci, ki so prihajali iz radija 50 kilometrov od njihovega stadiona Celtic Park v Glasgowu. V zeleno-belem dresu je nastopilo že ogromno preverjenih nogometašev, ki so jih označevali za zvezdnike. Med zadnjimi je izstopal Šved Henrik Larsson. Organizacija Brand Finance je maja 2012 izračunala, da je vrednost Celtica na trgu 64 milijonov evrov. Na lestvici najprestižnejših nogometnih znamk se je ta klub znašel na 37. mestu, pred tem pa niti en škotski kolektiv ni bil v eminentni družbi prve petdeseterice.

Zadnje uspehe predvsem na domači sceni je Celtic doživljal pod vodstvom trenerja Neila Lennona, še enega od legendarnih nogometašev v Glasgowu. Maja letos je po štirih letih naznanil slovo: »Klub je v zelo močnem položaju. V prihodnje mu želim veliko uspehov,« je dejal ob slovesu. Lennonov stolček je zasedel Ronny Della iz Norveške. Na daljših pripravah v Avstriji ni izgubil niti ene tekme, prav tako je brez težav preskočil prvo kvalifikacijsko oviro na poti do lige prvakov.

V tretjem krogu je Celtic doživel pravi polom, saj je bila varšavska Legia v dveh tekmah boljša s kar 6:1, a so Poljaki vseeno izpadli zaradi administrativne napake, saj je na povratnem obračunu igral Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice do nastopa. Okoli tega, da je Uefa v zadnji kvalifikacijski krog potisnila Celtic, se še danes ni polegel ves prah, saj je izpadlo občutno boljše moštvo. Svoj bonus sreče so Škoti tako že izkoristili, medtem ko Maribor še čaka na jokerja. Ga bo unovčil zdaj, ko je liga prvakov res na dosegu roke?