"Štiri osebe, vse so z območja Policijske uprave Maribor, so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je trem odredil pripor, enega pa izpustil na prostost. Trije osumljeni so trenutno še v policijskem pridržanju. Zaradi brutalnega napada na španske navijače na avtocestnem počivališču Tepanje so kriminalisti doslej skupno odvzeli prostost 18 osumljenim in opravili 15 hišnih preiskav. V priporu je ostalo sedem oseb," so na PU Celje zapisali v sporočilu za javnost.

Kot pojasnjujejo celjski policisti, so vsi pridržani osumljeni storitve kaznivega dejanja (sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje), zaradi česar jim grozi do tri leta zaporne kazni. Dvanajstim osebam grozi tudi izrek prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Odredbe so poslali v presojo preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Celju.

Preiskava brutalnega napada na španske navijače še ni končana. Kriminalisti intenzivno zbirajo podatke še o preostalih sodelujočih. Ugotavljajo namreč, da jih je v pretepu sodelovalo kar okoli trideset.