Kot poročajo otoški mediji, so zdravniki te dni zabeležili okoli tisoč primerov ošpic, po nekaterih ocenah pa bodo morali zaradi tega cepiti vsaj še pet tisoč mladostnikov. Ker si pri Swanseaju pred koncem sezone ne morejo privoščiti, da bi se nalezli tudi njihovi več milijonov evrov vredni nogometaši, so pri klubu zaukazali preventivno cepljenje za celotno prvo moštvo kot tudi njihove mladince.

»Ker se klub nahaja v okrožju, kjer je izbruhnila bolezen, smo naredili natančen pregled, kateri igralci še niso bili cepljeni. Ne znam vam povedati, koliko igralcev je bilo cepljenih, a lahko vam zagotovim, da so vsi zdravi. Podobne ukrepe smo sprejeli tudi pri mladinskem moštvu, staršem pa poslali pisma, ki so jih seznanila s situacijo,« je dejal klubski predstavnik za stike z javnostjo.

Proti ošpicam je svojo dveletno hčerko že cepil kapetan Swanseaja Garry Monk, tamkajšnjo javnost pa pozval, da storijo isto v primeru svojega naraščaja. »Vsi se morajo prepričati, da so storili vse, da so zaščitili svoje otroke. Cepljenje je eden izmed teh ukrepov« je povedal Monk.