Italijanski nogometni prvoligaš Inter iz Milana, pri katerem zelo uspešno igra slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, se je okrepil z Brazilcem Hernanesom. Za zdaj že nekdanjega člana Lazia so črno-modri odšteli 15 milijonov evrov odškodnine.

Hernanes, sicer vezist, je za Lazio, ki je iz Valencie v klub začasno pripeljal Portugalca Helderja Postigo, odigral 118 tekem in dosegel 33 golov.

Chelsea kupil obetavnega branilca

Chelsea je medtem okrepil svojo branilsko vrsto. Jose Mourinho se je zagledal v obetavnega Kurta Zoumaja, za katerega bodo Londončani Saint-Etiennu plačali okoli 15 milijonov evrov. 19-letnik je s Chelseajem sklenil 4,5.letno pogodbo, bo pa do konca sezone ostal pri Saint-Etiennu.

Berbatov zamenjava za Falcaa?

Kot poroča portal Goal.com, je Monaco prehitel Tottenham v boju za usluge izkušenega bolgarskega napadalca Dmitra Berbatova, ki bi pri francoskem prvoligašu zamašil vrzel, ki je nastala po hujši poškodbi Radamela Falcaa. Dogovor še ni uradno potrjen.

Manchester United Cardiffu posodil Zahaja

Klubske barve bo menjal tudi vezist Wilfried Zaha, ki bo kot posojen igralce Manchester Uniteda do konca sezone igral zal angleškega prvoligaša Cardiff City. Novico je danes že potrdil trener Cardiffa Ole Gunnar Solskjär. »Je hiter, močan, tehnično podkovan in zna preigrati nasprotnika,« zadovoljstva nad okrepitvijo ni skrival norveški strateg in nekdanji igralec rdečih vragov.

Zaha, ki se je Unitedu za 15 milijonov funtov pridružil lanskega januarja iz Crysrtal Pallaca, je že šesta okrepitev Cardiffa v zimskem prestopnem roku. Pred tem so se ekipi pridružili še Fabio, Kenwyne Jones, Magnus Wolff Eikrem, Mats Moller Daehli in Jo Inge Berget.

Cardiff ima v prvenstvu 18 točk in zaseda zadnje mesto, v nedeljo pa se bodo na gostovanju pomerili proti Norwich Cityju.

Grški reprezentant za 15 milijonov v Fulham

Grški nogometni reprezentant Konstantinos Mitroglu je nova okrepitev angleškega prvoligaša, Fulhama. Angleži, tako kot njegov zdaj že nekdanji klub Olympiakos iz Pireja, niso objavili višine odškodnine, po objavah angleških medijev pa naj bi bil prestop vreden okoli 15 milijonov evrov.

Mitroglu je trenutno s 14 goli najboljši strelec grške lige, je pa tudi eden najbolj zaslužnih, da se je Grčija uvrstila na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Mitroglou je profesionalno kariero začel pri Borussii Moenchengladbach, v Grčiji pa je igral tudi za Atromitos in Panionios.