Ko so španski novinarji danes enega glavnih igralcev katalonske zasedbe Xavija vprašali, če se mu zdi Bale vreden rekordne odškodnine, ki bi utegnila preseči celo 100 milijonov evrov, je mirno priznal, da si ni še nikoli ogledal cele tekme z Baleom.

»Real Madrid je pripeljal nekaj zelo dobrih okrepitev. Kot vedno bodo tudi letos zelo konkurenčni, če pa je Gareth Bale vreden več kot 100 milijonov evrov, pa resnično težko povem, saj ga še nisem videl igrati 90 minut,« pravi Xavi.

Barcelona je včeraj odigrala prvo pripravljalno tekmo, odkar jo je prevzel Gerardo Martino, a so Katalonci na Poljskem nastopili v zelo okrnjeni zasedbi, manjkal je tudi Xavi. Je pa pri remiju proti poljskemu prvoligašu Lechia Gdansk (2:2) debitiral Neymar, ki se v dobrih 10 minutah na terenu ni najbolj proslavil, a Xavi ne dvomi, da je pred njim uspešno obdobje pri Barceloni.

»Neymar ne bo imel nobenih problemov pri privajanju na našo igro, vsi pa smo ga sprejeli z odprtimi rokami. Je izjemen igralec, tudi spektakularen, ki na igrišču naredi razliko. Ima odlične sposobnosti preigravanja, zlahka pa tudi dosega zadetke. Pri Barceloni naj le nadaljuje s tem, kar je počel do sedaj. Z Messijem se bosta gotovo dobro ujela, saj se dobri igralci vedno dobro prilagajajo drug drugemu. Messi bo ob njem postal še boljši, enako pa bo tudi z Neymarjem,« je o Neymarju dejal Xavi.

Po nekaj dneh dela z novim trenerjem je izkušeni španski reprezentant podal tudi prvo oceno Martina: »Je zelo resen, skromen, delaven in zmagovalec. Je spremenil kar nekaj stvari in že smo poskusili kar nekaj novih taktičnih zamisli.«