Britanski mediji poročajo, da je Chelsea za Williana, ki si ga je pred tem želel tudi tekmec iz premier lige Tottenham, odštel 37 milijonov evrov (32 milijonov funtov) odškodnine.

Willian je bil do pred nekaj dnevi najresnejši kandidat, da okrepi Tottenham, za katerega je tudi opravil že zdravniški pregled, a nato klub z White Hart Lanea ni želel pristati na njegove finančne zahteve in prestop je padel v vodo. Takoj so se zganili pri Chelseaju in Brazilca zvabili na drug konec Londona.

Willian je v nedeljo opravil pregled še pri Chelseajevi zdravniški službi, nato pa je hitro prišlo še do dogovora o odškodnini Anžiju in njegovi pogodbi. Do uresničitve prestopa ga je ločilo le še delovno dovoljenje, ki ga je dobil danes. Chelsea ga je tako že predstavil kot novega igralca, Willian pa bo nosil dres s številko 22.

»Sem zelo vesel, da bom igral tukaj, saj se mi je s tem uresničila velika želja. Chelsea je eden najboljših klubov na svetu in zdaj bom igral pod vodstvom enega najboljših trenerjev Joseja Mourinha, zato sem presrečen in se veselim prihodnosti v tem klubu," je za spletno stran Chelseaja povedal Willian. Ta je četrta poletna okrepitev Londončanov po vratarju Marku Schwarzerju ter vezistih Marcu van Ginklu in Andreju Schürrleju.

Prihod Williana bo še zaostril konkurenco med ofenzivnimi vezisti v klubu, Mourinho je že doslej imel na voljo Schürrleja, Edena Hazarda, Juana Mato, Oscarja, Victorja Mosesa in Kevina De Bruyna.

Chelsea v petek čaka tekma evropskega superpokala proti Bayernu, na kateri Willian še ne bo igral, svoj debi v modrem dresu bo verjetno dočakal 14. septembra, ko bodo Londončani gostovali pri Evertonu.