Solastnik portal Zoopla je judovski poslovnež Alex Chesterman, ki po pozdravu Anelkaja ob zadetku ni bil posebej zadovoljen. Po poročanju medijev bo WBA ostal brez približno 3,6 milijona evrov, kar je največja sponzorska pogodba v zgodovini kluba.

»Pri Zoopli smo v luči dejanja napadalca Nicolasa Anelkaja preučili nastali položaj in se odločili, da svojo pozornost po koncu sezone preusmerimo v druge trženjske aktivnosti,« so v izjavi za javnost zapisali pri podjetju, ki se bo iz kluba umaknil po koncu sezone.

Pozdrav z eno navzdol iztegnjeno roko in drugo, ki je prekrižana prek prsnega koša, je v Franciji razširil komik Dieudonne. Prav nanj naj bi spomnil Anelkajev pozdrav, kot je pojasnil nogometaš, vendar je v domovini naletel na ostre kritike.

V začetku januarja je angleška nogometna zveza (FA) sporočila, da kazni za nekdanjega francoskega reprezentanta še ne bo sporočila, na odločitev pa je pozval športni in tehnični direktor West Broma Richard Garlick. "Vsem bi preiskava veliko pomenila. Želimo si, da bi zveza čim prej sporočila odločitev." Če ga bo FA spoznala za krivega, Anelka ne bo smel igrati vsaj na petih tekmah.