Welbeck Old Trafford zapušča za 20 milijonov evrov in odhaja k Arsenalu. Topničarji so po poškodbi Oliviera Girouda nujno potrebovali napadalca, tip igralca, ki jih je imel Manchester United po prihodu Falcaa preveč.

Kot pravijo v Londonu, je bil Welbeck, 26-kratni angleški reprezentant, ki je v 142 nastopih za United dosegel 29 golov, idealna rešitev.

Negredo znova v Španiji

Španski nogometni reprezentant Alvaro Negredo se po enem letu igranja za Manchester City vrača v domovino. A ne k Sevilli, od koder je za 20,3 milijona evrov prestopil v City, ampak k Valencii, ki si ga je zaenkrat sposodila, po koncu sezone pa bo lahko tudi odkupila napadalčevo štiriletno pogodbo.

Negredo je lansko sezono začel odlično, toda v njenem nadaljevanju je imel težave s poškodbo, tako da je padel v drugi plan trenerja Manuela Pellegrinija. Zaradi poškodbe ni igral tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Težave z zdravstvenim stanjem so se nadaljevale tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju. Julija si je zlomil kost v stopalu, tako da se bo na igrišča vrnil šele oktobra.

Zadnji dan prestopnega roka je Valencia v svoje vrste iz portugalskega Ria Aveja pripeljala tudi brazilskega zveznega igralca Filipa Augusta, medtem ko sta klub zapustila Portugalec Helder Postiga (Deportivo La Coruna) in Jonathan Viera (Standard Liege).