Tekmo je bolje začel Real, ki je z golom Karima Benzemaja povedel že v 3. minuti. Glede na izjemno formo kraljevega kluba v zadnjem obdobju so bili gostje pred tekmo favoriti, po hitrem golu pa se je njihova zmaga zdele še precej bolj verjetna. A Atletico se ni predal in je še pred odmorom uspel rezultat obrniti v svojo korist. Najprej je za izenačenje v 28. minuti poskrbel Koke, v izdihljajih prvega polčasa pa je z izjemnim golom z velike razdalje gledalce na noge dvignil Gabi. V drugem polčasu je bilo večkrat vroče pred obojimi vrati, a zatresla se je le še Atleticova mreža, ko je končnih 2:2 v 82. minuti z natančnim strelom po tleh postavil Cristiano Ronaldo, delitev točk pa je bila pravična.

Po tekmi verjetno v obeh taborih niso bili povsem zadovoljni, saj so si želeli zmage, ki bi jo oboji lahko tudi dosegli. Pri Atleticu so se pritoževali predvsem nad sodnikom, ki se je moral ob več padcih Diega Coste v Realovem kazenskem prostoru odločati za dosojanje enajstmetrovke ali ne, a je vedno razsodil v prid Reala, enkrat pa je muhastega Brazilca s španskim državljanstvom za domnevno simuliranje »nagradil« tudi z rumenim kartonom. Najbolj očiten prekršek nad Costo se je zgodil že v 10. minuti, ko ga je podrl Sergio Ramos. Kapetan Reala je po tekmi namigovanja o sporni sodniški odločitvi odpravil z besedami: »Veliko je prekrškov v kazenskem prostoru, ki jih sodniki ne vidijo. Včasih imajo pri dosojanju enajstmetrovk prav, pogosto pa tudi ne. To je nogomet.«

Simeone: Ostajamo v igri, kar gre morda komu v nos

Nad nedosojenimi enajstmetrovkami ni preveč tarnal trener Atletica Diego Simeone, ki je bil zadovoljen tudi z osvojeno točko in dejstvom, da Atletico ostaja v igri za naslov prvaka, česar mu pred sezono ni nihče napovedoval.

»Na koncu šteje le rezultat. Moja ekipa je danes pokazala, da je še kako živa v boju za naslov prvaka. To gre morda komu v nos, a ostajamo v igri. Zaostajati le tri točke 12 krogov pred koncem je zelo dobro. Na današnji tekmo smo se hitro znašli v zaostanku, a smo dobro odreagirali in si priigrali kar nekaj priložnosti. Tudi v drugem polčasu smo bili dobri, a nam žal ni uspelo izvesti odločilne poteze za vodstvo s 3:1. Moštvo je danes zares garalo na igrišču in zato sem ponosen na vse,« je bil zadovoljen Argentinec, ki ni želel komentirati sodniških odločitev in vročih scen na derbiju.

Ancelotti tarnal nad grobo igro

Trener Reala Carlo Ancelotti je po tekmi sicer pohvalil igro svojih varovancev v drugem polčasu, a hkrati poudaril, da mu ni bila všeč zelo groba igra na derbiju, za katero je po njegovem mnenju imel zasluge Atletico.

»Atletico je poskušal igrati zelo grobo, kar nam ne ustreza, saj to ni naš stil. Na to smo se poskušali odzvati le z razmišljanjem o svoji igri in ne o čem drugem. Na koncu moramo biti zadovoljni s tem remijem, saj je bila to zelo težka tekma. Poskušali smo igrati svojo igro, a nam vedno ni uspevalo. V drugem polčasu smo bili boljši, v prvem pa smo žogo izgubljali na prelahek način. Po vodilnem golu smo stali predaleč od svojega gola in tako dovolili Atleticu, da se je z goli vrnil v boj za zmago, bili pa smo tudi premalo potrpežljivi. V drugem polčasu je imel Atletico več težav, saj smo v napadu dobro krožili z žogo med levo in desno stranjo, pa tudi nekoliko so se že utrudili,« je o tekmi dejal Ancelotti.

Barcelona s pričakovano zmago znižala zaostanek

Katalonci so zagotovo budno spremljali madridski derbi, ki se je končal po njihovih željah, saj so lahko nato z zmago prehiteli Atletico in se Realu približali le na točko. To jim je tudi uspelo, ko so Almerio premagali s pričakovano visoko razliko v golih, s 4:1.

Barcelona je povedla že v 9. minuti, ko je zadel Alexis Sanchez, v 24. minuti pa je s prostega strela mojstrsko zadel Lionel Messi in bolj ali manj rešil vprašanje zmagovalca. Gostje so sicer le tri minute kasneje znižali na 1:2, več pa jim ni uspelo. Domači so zmago potrdili v zaključku tekme, ko sta zadela še Carles Puyol in Xavi.