Nogometni zvezdnik Barcelone je volk v ovčji preobleki, so prepričani pri El Confidencialu, kjer trdijo, da ima mali Argentinec proti soigralcem večvrednostni kompleks. Da se v javnosti ohrani Messijeva podoba vzornega in skromnega nogometaša, v slačilnici Kataloncev velja pravilo »omerte«, mafijskega načela stroge molčečnosti.

Slednjega naj bi prekršila mlada španska reprezentanta in člana Barcelone Gerard Deulofeu in Alejandro Grimaldo, ki sta o incidentih s treningov pripovedovala soigralcem mlade španske reprezentance.

»Kaj počneš? Ti si nihče, si novinec. Podaj mi žogo, saj si tu, da igraš zame,« naj bi se na enem izmed treningov Messi drl na soigralca Cristiana Tella. Mladenič je bil zaradi verbalnega napada menda na robu solz, hkrati pa ni mogel doumeti, kako preostali nogometaši vse skupaj ignorirajo in sprejemajo kot nekaj povsem običajnega.

Messijevim izbruhom jeze naj ne bi ušel niti čilski napadalec Alexis Sanchez. »Glede na to, kako slab si, mi ni jasno, da si toliko stal. Ne dosegaš dovolj golov, zato mi podaj žogo,« naj bi besnel 26-letnik.

Ali gre pri tem zgolj za nov poskus očrnitve nogometnega asa, ali pa je v pisanju El Confidenciala tudi zrno resnice, se bržčas ne bo izvedelo tako hitro. Vseeno pa ne gre spregledati dejstva, da sta tako nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola kot bivši napadalec aktualnih španskih prvakov Zlatan Ibrahimović v preteklosti priznala, da se na Camp Nouu vse preveč vrti okoli trikratnega dobitnika zlate žoge.