Austria Dunaj je v Zagrebu v drugem polčasu strla odpor domačih, ki so po rdečem kartonu Anteja Rukavine zadnjih 20 minut igrali le z desetimi. Zadela sta Martin Leovac in Marko Stanković, slovenskega nogometaša Dareta Vršiča ni bilo v postavi Dunajčanov.

Ludogorec Razgrad, za katerega igra Roman Bezjak, je gostil Basel in izgubil z 2:4. Bezjak je igral do 56. minute in podal za prvi zadetek domačih, kar pa na koncu ni bilo dovolj za uspeh Ludogorca. Zadela sta Marcellino in Ivan Stojanov, za Švicarje pa je bil dvakrat uspešen Mohamed Salah, po en gol sta prispevala še Giovanni Sio in Fabian Schär, slednji z bele točke.

Legia iz Varšave, pri kateri Marka Šulerja ni bilo v postavi, je gostovala pri Steaui Bukarešti. Izid je bil 1:1, domači so v prvem polčasu povedli po zadetku Federica Piovaccarija, izenačil pa je Jakub Kosecki na začetku drugega dela.

Nemški Schalke se je pomeril s Paokom iz Soluna, ki je po odločitvi Uefe zamenjal kaznovano ekipo Metalist Harkov. Grki so si priigrali ugoden izid, na koncu je bilo v Gelsenkirchnu 1:1, za domače je bil uspešen Jefferson Farfan, za goste pa Miroslav Stoch.

V Carigradu je londonski Arsenal opravil levji delež naloge ter je z nogo in pol že v ligi prvakov. Angleži so namreč v gosteh slavili s 3:0, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey in Olivier Giroud, slednji z bele točke, so v dobrih 25 minutah drugega polčasa poskrbeli, da bo imel Fenerbahče skoraj nemogočo nalogo čez teden dni.

Že v torek je bilo na sporedu prvih pet dvobojev zadnjega kroga kvalifikacij. Viktoria Plzen je bila boljša od slovenskega prvaka Maribora s 3:1, Zenit je s 4:1 premagal Pacos Ferreiro, PSV s slovenskim reprezentantom Timom Matavžem (dosegel je edini zadetek za svojo ekipo) je igral neodločeno 1:1 z Milanom, Real Sociedad je z 2:0 premagal Lyon, Šahtar Karaganda pa nekoliko presenetljivo Celtic z 2:0.