Igralec Bayern Münchna se je po končanem mundialu v Braziliji odpravil na zaslužen dopust na Hrvaško. Pri naših južnih sosedih mu vsekakor ni bilo dolgčas, kar je moč videti tudi iz posnetka, ki je nastal v enem izmed lokalov in na katerem 29-letnik v vinjenem stanju prepeva pesem, v kateri zmerja navijače in nogometaše Bayernovega največjega tekmeca Borussie Dortmund.

Posnetek, ki je bil na medmrežje naložen pred le dvema dnevoma, se je med uporabniki interneta razširil z bliskovito hitrostjo in v Nemčiji celo zakuhal manjši škandal. Nogometni zvezdnik je kaj hitro uvidel, da je bilo njegovo postopanje napačno in se je na svoji facebook strani že opravičil.

»Pozdravljeni, oglašam se vam s svojih počitnic, saj mi je bilo rečeno, da je bil na splet naložen posnetek, na katerem sem jaz. Rad bi se opravičil vsem navijačem in igralcem Borussie Dortmund,« je sporočil Schweinsteiger.

Medtem so se že odzvali pri Borussii Dortmund in sprejeli opravičilo nogometaša, pri tem pa pokazali tudi veliko mero razumevanja. »Dragi Bastian Schweinsteiger, da si po osvojenem svetovnem nogometnem prvenstvu (za kar ti vsekakor iz srca čestitamo!) privoščiš pivo, pokažeš čustva in zapoješ kaj nepremišljenega brez problema oprostimo. Vedno smo te imeli za poštenega športnika, zaradi tvoje pesmi se ne bi nikdar razburjali. Vseeno pa seveda sprejemamo tvoje video opravičilo. Želimo prijetno dopustovanje na Hrvaškem!«