Junak včerajšnje Chelseajeve zmage je bil Samuel Eto'o, ki je že do 49. minute dosegel vse tri gole za domačo ekipo, Unitedu pa je v zaključku tekme uspelo le ublažiti poraz, ko je častni zadetek v 78. minuti dosegel Javier Hernandez. V izdihljajih tekme je za dodatne slabe vesti za Davida Moyesa poskrbel tudi Vidić, ki je zaradi direktnega rdečega kartona tekmo končal nekaj minut prej kot ostali nogometaši.

Po že sedmem prvenstvenem porazu se je zaostanek aktualnih angleških prvakov za vodilnim Arsenalom povečal na 14 točk in ob neprepričljivih predstavah je bolj ali manj jasno, da rdeči vragi ne bodo ubranili prvega mesta iz lanske sezone. To priznava tudi kapetan Nemanja Vidić.

»Da, mislim, da je naš zaostanek za vodilnimi sedaj prevelik. A moramo razmišljati pozitivno in se osredotočiti na prihodnje tekme ter poskušati priti do tretjega ali četrtega mesta. Ne bo lahko, a moramo se sprijazniti, da se tokrat borimo za druge stvari, kot smo jih bili vajeni v preteklih letih. Osredotočiti se moramo tudi na ligaški pokal in ligo prvakov, kjer smo še v igri za lovorike,« je po tekmi v pogovoru za Sky Sports ugotavljal Vidić.

»Ob porazih je vedno težko, a treba je ohraniti pozitivno energijo in držati skupaj. S trdim delom moramo obrniti stvari na bolje. Upam, da nam bo uspelo igrati boljši nogomet in tudi z nekaj sreče to lahko dosežemo,« je dodal srbski branilec rdečih vragov, ki je nazadnje novinarju Sky Sportsa namignil tudi, da so nogometaši Uniteda že siti vprašanj o sposobnostih trenerja Moyesa, ki po mnenju kapetana ni kriv za slabše rezultate.