Nizozemsko prestolnico je te dni prekrila snežna odeja, kar je Amsterdamčanom povzročilo nemalo preglavic. Težavam se niso uspeli izogniti niti na Amsterdam Areni, čeprav stadion pred vremenskimi vplivi varuje streha.

Na modernem športnem objektu sta se v nedeljo v 19. krogu nizozemskega prvenstva pomerila Ajax in Feyenoord, prepričljive zmage pa se je s 3:0 veselilo domače moštvo. A veliko bolj kot tekma bo navijačem v spominu ostal dogodek v 87. minuti, ko je nenadoma popustila streha, na tribune in igrišče pa so se vsule kepe snega. Kljub paniki navijačev, ki so se v hipu razbežali, na srečo poškodovanih ni bilo, nekaterim nogometašem pa se je celoten dogodek zdel celo zabaven.

Zaradi rdečega kartona razbil steklena vrata

Zanimivo je bilo tudi v petek, ko je PSV gostil Zwolle. Srečanje je klub iz Eindhovna izgubil z 1:3, edini gol za domače pa je v 43. minuti dosegel slovenski napadalec Tim Matavž. K porazu PSV-ja je bržčas pripomogel tudi Matavžev soigralec Erik Pietres, ki je po devetmesečni odsotnosti zaradi poškodbe znova zaigral.

A branilec tekme ni odigral do konca, saj je zaradi rdečega kartona moral igrišče v 67. minuti predčasno zapustiti. To je nogometaša tako zelo razjezilo, da je na poti v slačilnico s pestjo udaril v steklena vrata in jih razbil. 24-letnik se je pri tem porezal, zaradi česar je moral obiskati celo bolnišnico.