Lazio in Roma sta finalista pokala v Italiji. V igri za uvrstitev na odločilno tekmo je bil tudi milanski Inter slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, ki pa je moral kljub njegovi dobri predstavi nazadnje priznati premoč Romi. Ta je bila s 3:2 boljša tudi na povratni tekmi (prvo je dobila z 2:1) in se uvrstila v odločilni obračun 26. maja, kjer jo čaka Lazio, zmagovalec polfinalnega obračuna z Juventusom.

V Nemčiji si je že v torek finalno vstopnico v Berlinu 1. junija zagotovil Bayern, ki je bil prepričljiv v boju z Wolfsburgom (6:1). Sinoči so Bavarci dobili tekmece, za lovoriko se bodo merili s Stuttgartom, slednji je z 2:1 odpravil Freiburg.

V Parizu pa kljub zvenečim zvezdniškim imenom ne bodo videli niti polfinala pokala. V četrtfinalu so Parižani igrali z malčkom Evianom in po streljanju enajstmetrovk, po rednem delu in podaljšku je bil izid 1:1, izgubili z 1:4. Zlatan Ibrahimović in Thiago Silva sta svoji enajstmetrovki zgrešila.

Na Hrvaškem sta finalista zagrebška Lokomotiva in splitski Hajduk; slednji je v polfinalu po dveh tekmah premagal Slaven Belupo, Lokomotiva pa je bila boljša od Cibalie.

Srbski pokalni finale je Jagodnia - Vojvodina. Jagodina se je v prvi finale v zgodovini kluba prebila po polfinalu z Javorjem, Vojvodinci pa so premagali OFK Beograd.