Hrvaška ima potencial za velik uspeh. Imajo vse pogoje za to. Ogromno talentiranih nogometašev in odličnega selektorja. Ni razlogov, da ne bi pričakovali velikega veselja. Mislim, da bodo dosegli podoben rezultat, kot ga je moja reprezentanca leta 1998. Zelo bom vesel, če se bo to zgodilo. Sem velik patriot. Še vedno menim, da na vsak rezultat reprezentance vpliva tudi moje delo. Vendarle sem bil sedem let selektor Hrvaške. Niko Kovač, ki je danes selektor, je bil moj igralec. Veliko stvari je pobral od mene. Bil je odličen igralec. Je moralna avtoriteta in mu nihče ničesar ne more sugerirati. Dela po svojem prepričanju, kar mu gre v čast. Težav z vzdušjem v hrvaški ekipi ni. Modrić in Rakitić sta velika igralca, ki lahko ekipo potegneta naprej.

Tudi Bosna in Hercegovina ima kakovostno ekipo. Prepričan sem, da je pred njo prav tako zelo dober turnir. Na prvi tekmi proti Argentini morda nimajo veliko možnosti, a jih bodo imeli proti Nigeriji in Iranu, ki ga tudi dobro poznam, saj sem ga treniral. Bosna in Hercegovina se lahko uvrsti med šestnajst najboljših. V ekipi so imeli težave, a so jih uredili. Dojeli so, da lahko le složno in v družinskem vzdušju dosežejo nekaj več. Če tega ne bodo imeli, bodo doživeli polom.

Če se bosta Hrvaška in Bosna pomerili med seboj, bom v težkem položaju. Lahko se zgodi, da se srečata v polfinalu. Je to realno? Jaz mislim, da je mogoče, nekdo drug pa bo rekel, da sem zmešan, ker tako mislim. Če se reprezentanci, ki sta mi pri srcu, srečata, bom navijal za Hrvaško. Ta ima višji rating, ima več izkušenj. Hrvaška bi imela precej večje možnosti za zmago, če bi se pomerila z BiH.

Miroslav Ćiro Blažević je nekdanji selektor Hrvaške (3. na SP 1998) in BiH.