Kot je v poročilu po tekmi zapisal sodnik Perez Lasa, je Valdes po koncu tekme prišel do njega in vpil: "Ali te ni sram. Usrali ste se. Sram vas bodi." Z vulgarnimi izrazi je Valdes nadaljeval tudi potem, ko so ga soigralci Barcelone odvlekli stran od sodnika.

V moštvu Barcelone so nestrpno pričakovali odločitev disciplinske komisije, kakšno kazen bo za neprimerno obnašanje prejel njihov prvi vratar, danes pa je postalo jasno, da bo Valdes moral svoje soigralce s tribune spremljati na naslednjih štirih tekmah.

Vrata Barcelone bo tako na domačih tekmah proti Deportivu, Rayo Vallecanu in Mallorci ter na gostovanju pri Celti čuval 37-letni Jose Pinto, ki je v letošnji sezoni branil na osmih pokalnih tekmah in na srečanju lige prvakov z Benfico.

Iz tabora Barcelone so medtem že sporočili, da se bodo na visoko kazen pritožili.

Hkrati je disciplinska komisija odprla še en primer povezan z istim dogodkov, z nedosojeno enajstmetrovko za Barcelono pri zaostanku 1:2. Obrambni igralec Gerard Pique je po tekmi stopil pred sodnika z dvignjenima in prekrižanima rokama nad glavo kot znak kraje oziroma zapora. Komisija bo hkrati ocenila tudi besede Piquea po tekmi, ko je dejal: "Upam, da sodnik res ni videl prekrška in da se bo opravičil, ko nam bo naslednjič sodil."