Chelsea je na gostovanju v Carigradu pri Galatasarayju iztržil 1:1, napredovanje v četrtfinale pa si je zagotovil pred domačimi gledalci. Angleži so v prvem polčasu bili boljši tekmeci, že v četrti minuti pa zadeli prvič. Eden Hazard je lepo zaustavil žogo, jo podal Oscarju, ki je z desne strani lepo našel Samuela Eto'oja, izkušeni Kamerunec pa je brez težav zadel za vodstvo Londončanov.

Angleži so bili nevarni še v 22. minuti, takrat je do zaključnega strela je prišel Frank Lampard, a je bil premalo natančen. Chelsea je bil še naprej bolj konkreten, dve minuti kasneje je streljal Hazard, toda vratar Galatasarayja je bil na mestu. V 33. minuti bi lahko za Chelsea zadel John Terry, ki je bil po prostem strelu prvi pri žogi, a jo je poslal preko gola. Tri minute pred koncem prvega polčasa pa so domači prišli še do drugega zadetka. Kot je izvajal Lampard, v kazenskem prostoru je najvišje skočil Terry, njegov strel je Fernando Muslera odbil, pri žogi pa je bil prvi Gary Cahill in jo pospravil v gol.

Turki tudi v drugem polčasu niso ogrozili nasprotnikovega gola. Nekoliko bolj konkretni so bili Angleži, vendar tudi strela Lamparda v 66. in 70. minuti rezultata nista spremenila. Chelsea je še naprej napadal, Galatasaray pa ni v 90. minutah niti enkrat streljal v okvir nasprotnega gola.

Lahko delo za Real

Madridski Real je večino dela opravil že na prvi tekmi, ko je v gosteh s kar 6:1 razbil Schalke. Trener Carlo Ancelotti je tako od prve minute dal priložnost nekaterim igralcem, ki so doslej v ligi prvakov igrali manj, v začetni postavi pa je bil kljub temu prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Tekmo so nekoliko bolje začeli Nemci, a niso zadeli. V 8. minuti je do strela prišel Klaas-jan Huntelaar, vendar je Iker Casillas ubranil, pet minut kasneje pa je strel Chineduja Obasija blokiral Fabio Coentrao. Madridčani so nato prišli do dveh priložnosti, ki niso bile posebej nevarne, v 22. minuti pa so zadeli.

Alvaro Morata je podal na desno do Garetha Bala, Valižan je žogo poslal po tleh v sredino, Cristiano Ronaldo pa je zadel za 1:0. Enajst minut kasneje je Schalke izenačil prek Tima Hooglanda. Ta je streljal s kakšnih 20 metrov, zadel Sergia Ramosa, žoga je nekoliko spremenila smer in končala v golu.

Real je v drugem polčasu brez težav nadzoroval potek tekme in bil tudi bolj nevaren. V 51. minuti je do strela z glavo prišel Cristiano Ronaldo, štiri minute kasneje še Isco, dvakrat pa se je izkazal Ralf Fährmann. Premoč Špancev sta v 74. in 75. minuti kronala Ronaldo in Morata. Portugalec je prišel do žoge, presprintal nemško obrambo in premagal nemočnega Fährmanna, le nekaj trenutkov kasneje pa je zadel še Morata, ki je v mrežo pospravil od vratnice odbito žogo po strelu Ronalda.

Zadnja potnika med osmerico najboljših znana v sredo

Že prejšnji teden so si četrtfinale priigrale štiri ekipe. PSG je izločil Bayer Leverkusen, Barcelona je bila boljša od Manchester Cityja, Atletico Madrid od AC Milana, branilec naslova, münchenski Bayern, pa je odpravil Arsenal.

Zadnja potnika med osmerico najboljših ekip v ligi prvakov bosta znana v sredo, ko sta na sporedu še preostali tekmi osmine finala. Borussia Dortmund ima pred domačo tekmo prednost s 4:2, Manchester United pa bo gostil Olympiakos. Grki so prvo tekmo v Pireju dobili z 2:0.


Chelsea - Galatasaray 2:0 (2:0) /3:1/ 

Eto'o 4., Cahill 42.  

 

Začetni postavi:

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Willian, Oscar (Scürlle/82.), Eto'o (Torres/86.), Hazard.

Galatasaray: Muslera, Eboue (Hajrović/77.), Chedjou, Semih, Alex Telles, Felipe Melo, Yekta Kurtulus (Balta/67.), Burak Yilmaz (Bulut/54.), Selcuk Inan, Sneijder, Drogba.   

 

Real Madrid - Schalke 3:1 (1:1) /9:2/ 

Ronaldo 22., 74., Morata 75.; Hoogland 31.

 

Začetni postavi:

Real Madrid: Casillas, Nacho, Ramos (Carvajal/70.), Varane, Coentrao, Isco, Xabi Alonso (Casemiro/46.), Illarramendi, Morata, Jese (Bale/8.), Ronaldo.

Schalke: Fährmann, Hoogland, Höwedes (Papadopoulos/59.), Matip, Kolašinac, Ayhan (Annan/81.), Neustädter, Obasi, Meyer, Draxler, Huntelaar (Szalai/46.).