Nemški in evropski podprvak je vse dvome o uvrstitvi med osem najboljših ekip na stari celini razrešil na prvi tekmi v drugem največjem ruskem mestu. Sankt Peterburg je pred dvema tednoma ugnal s 4:2, tokrat pa so izbranci trenerja Jürgena Kloppa na domačem štadionu Westfalen privoščili poraz z 1:2 (1:1), ki pa ni bil usoden. Za domače je gol dosegel Sebastian Kehl (38.), za goste pa Brazilec Hulk (16.) in Jose Salomon Rondon (73.).

Za trikratne ruske nogometne prvake iz Sankt Peterburga bo v četrtek pogodbo podpisal portugalski trener Andre Villas-Boas, nekdanji trener Porta, Chelseaja in Tottenhama. Na tem mestu bo zamenjal Italijana Luciana Spallettija, ki ga je vodstvo kluba minuli teden odpustilo zaradi slabih izidov, na današnji tekmi v Porurju pa jih je vodil Sergej Semak.

Kljub hudi krizi naprej tudi United

Ekipa iz Manchestra je v tej sezoni v hudi krizi, navkljub bledim in neprepričljivim predstavam pa se je na današnjem povratnem obračunu na Old Traffordu prikazala v lepi luči, nevtralizirala zaostanek dveh golov s prvega dvoboja na grških tleh ter slavila s 3:0 (2:0).

Pirejska ekipa je imel nekaj lepih priložnosti, nerodnost njenih igralcev, čudežna posredovanja španskega vratarja Davida de Gee, izjemni predstavi Wayna Rooneyja in trikratnega strelca Robina van Persieja pa so ji onemogočili napredovanje v četrtfinale. Nizozemski napadalec je prvi gol dosegel v 25. minuti po 11-metrovki, drugega po Rooneyjevi podaji v prvi minuti sodnikovega podaljška, svojo učinkovito predstavo pa je 30-letni napadalec kronal v 52. minuti, ko je iz prostega strela z dvajsetih metrov in po grobi napaki španskega vratarja Roberta povišal na 3:0.

Na torkovih tekmah sta se v četrtfinale uvrstila madridski Real in angleški Chelsea. Španska ekipa je izločila nemški Schalke, angleška pa turški Galatasaray iz Carigrada. Že prejšnji teden so si četrtfinale priigrale štiri ekipe: PSG je izločil Bayer Leverkusen, Barcelona je bila boljša od Manchester Cityja, Atletico Madrid od Milana, Bayern München, sicer branilec naslova v tem tekmovanju, pa je odpravil Arsenal.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo četrtfinalni žreb opravila v petek, 21. marca, v Nyonu.


Manchester United : Olympiakos 3:0 (2:0) /0:2/ 

Van Persie 25.(11-m), 45., 52.

 

Začetni postavi:


Manchester United: De Gea, Evra, Jones, Ferdinand, Rafael, Welbeck (Fletcher/82.), Giggs, Carrick, Valencia (Young/77.), Rooney, van Persie (Fellaini/91.).

 

Olympiakos: Roberto, Leandro Salino (Machado/74.), Manolas, Marcano, Holebas, Perez (Valdez/57.), N'Dinga, Maniatis, David Fuster (Vergos/82.), Dominguez, Campbell.    

 

 

Borussia Dortmund : Zenit 1:2 (1:1) /4:2/  

Kehl 38.; Hulk 16., Rondon 73.

 

Začetni postavi:

 

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Schmelzer (Durm/77.), Hummels, Papa Stathopoulos, Piszczek, Grooskreutz, Kehl, Sahin, Aubameyang (Hoffmann/91.), Mkhitaryan (Jojić/69.), Lewandowski. 

 

Zenit: Malafejev, Anjukov, Hubočan, Lombaerts (Luis Neto/46.), Criscito, Fajzulin (Smolnikov/84.), Witsel, Šatov, Hulk, Danny, Keržakov (Rondon/62.).