Branilci naslova se bodo z Novogoričani potegovali že za deveto pokalno lovoriko. V Ljubljani so na povratni polfinalni tekmi po prvem polčasu zaostajali, a nato v drugem delu prek Nusmirja Fajića hitro prišli do zadetka, ki jih je popeljal v finale.

Obe ekipi sta nastopili nekoliko oslabljeni. Pri Olimpiji so med drugimi manjkali Boban Jović, Antonio Delamea Mlinar in Andraž Šporar, zato pa se je v ekipo vrnil ključni mož zeleno-bele postave Nik Omladič. Maribor je igral brez bolnega Dareta Vršiča, pogrešal pa je tudi kaznovanega Petra Stojanovića.

Po desetih minutah "ogrevanja" je prvi resnejši strel v 11. minuti sprožil Amir Dervišević, a žogo poslal čez gol s kakih 20 metrov. Jasmin Handanović je prvi posredoval v 15. minuti po nevarni podaji Matica Finka z desne strani.

V 21. minuti so imeli Štajerci dotlej najlepšo priložnost, ko je Marcos Tavares lepo podal v kazenski prostor do vtekajočega Damjana Boharja, čigar strel malce z leve strani je Aleksander Šeliga ubranil. Pet minut pozneje se je na drugi strani izkazal Handanović po poskusu Damjana Trifkovića z desetih metrov malce z desne strani.

Po nekaj polpriložnostih je imel v 42. minuti lepo priložnost Goran Cvijanović, ki je streljal z dobrih desetih metrov, a je eden Kenan Bajrić žogo odbil pred golovo črto. Tik pred koncem polčasa je Olimpija povedla. Po prostem strelu Omladiča se je žoga v kazenskem prostoru ob skoku Derviševića in Jasmina Handanovića odbila v prečko, odbito žogo pa je nespretno v lastno mrežo poslal Marko Šuler.

Maribor do izenačenja v drugem polčasu

Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh so gosti izenačili izid v 54. minuti, potem ko je Šuler poslal dolgo žogo s prostega strela z leve strani pred kazenski prostor Olimpije, Tavares je z glavo podaljšal do Nusmirja Fajića, ki je dobil dvoboj ena na ena s Šeligo.

V 65. minuti so domači znova zagrozili, po kotu Trifkovića je z glavo iz bližine zgrešil Aris Zarifović. V nadaljevanju sta ekipi igrali med obema kazenskima prostoroma, večjih priložnosti pa ni bilo. Olimpija je poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, a poti do mreže gostov ni več našla.

Olimpija - Maribor 1:1 (1:0)/1:2

Strelca: Šuler: 45./ag; Fajić 54.

 

Začetni postavi:

Olimpija: Šeliga, Kostić, Zarifović (83./Valenčič), Trifković (77./Djermanović), Vukčević, Fink, Omladić, Kapun, Bajrić (58./Škarabot), Rodić, Mitrović. 

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Mejač, Bohar, Filipović, Dervišević, Cvijanović (80./Mezga), Tavares (90./Mertelj), Fajić (92./Mendy).  

 

Drugi polčas: 

90' Na drugi strani je prav tako z glavo svoj drugi zadetek skušal doseči Fajić, a je žogo poslal naravnost v roke Šelige. Tekma se je tako končala z remijem in uvrstitvijo Maribora v finale slovenskega pokala. Tam se bodo pomerili proti Gorici, ki je danes izločila Rudar.

 

87' Po podaji Marka Vukčevića je z glavo drugi zadetek za Olimpijo skušal doseči Filip Valenčič, vendar je Handanović zadetek uspešno preprečil.

 

75' Olimpija je več pri žogi in skuša priti do novega zadetka, a Mariborčani njihove napade brez večjih težav zaustavljajo.

66' Po podaji s kota je z glavo vratarja skušal premagati Aris Zarifović, vendar je Olimpijin branilec z glaov le za las zgrešil mariborska vrata.

54' 1:1! Za izenačenje je poskrbel Nusmir Fajić, ki je po Tavaresevi podaji z glavo izkoristil nepozornost Olimpijine obrambe in zatresel mrežo Šelige. Sedaj je že jasno, da v Stožicah podaljškov ne bomo spremljali, Olimpija pa mora za uvrstitev v finale doseči najmanj dva zadetka.

 

52' S strelom s približno 25 metrov je gol skušal doseči Tavares, vendar je Šeliga strel zlahka ubranil. 

 

Prvi polčas: 

45+1' 1:0 za Olimpijo! Tik pred iztekom prvega polčasa so do vodstva prišli domači nogometaši. Nespretno je po podaji v kazenski prostor posredoval Handanović, žogo je nato v prečko z glavo odbil Rajčević, v mrežo pa poslal branilec vijoličastih Marko Šuler.

  

45' Z roba kazenskega prostora je zapretil Omladić, vendar je bil njegov strel prešibak, da bi ukanil Handanovića.   

 

41' Z dolgo podajo je v napad Nusmirja Fajića poslal Željko Filipović, vendar je Šeliga pravočasno stekel iz gola in razčistil situacijo. Žogo so ponovno dobili Mariborčani, jo poslali proti Fajiću, a je napadalec žogo preslabo sprejel in jo poslal izven igrišča.

 

26' S prostega strela je poskusil Nik Omladić, vendar pa njegov strel po sredini ni predstavljal posebne nevarnosti za mariborskega čuvaja mreže. Že minuto kasneje je znotraj kazenskega prostora z levico poskušal njegov soigralec Damjan Trifković, a je zadetek z izjemno obrambo preprečil Handanović.

 

22' V vratih Olimpije se je izkazal Aleksander Šeliga, ki je po izvrstni podaji Marcosa Tavaresa uspešno ubranil strel Damjana Boharja. 

 

15' Čeprav imajo po prvih petnajstih minutah več od igre aktualni prvaki iz Maribora, je bila zadetku bližje Olimpija. V 15. minuti je proti nasprotnikovemu golu skušal podati Matic Fink, žoga pa je presenetila Jasmina Handanovića, ki je uspešno posredoval in žogo odbil v kot.

 

11' Prvi strel proti nasprotnikovim vratom. Od daleč je poskusil mariborski nogometaš Amir Dervišević, vendar je streljal previsoko.

 

5' V tekmo so rahlo agresivneje vstopili gosti, ki nasprotnika pokrivajo globoko na nasprotnikovi polovici. Kljub temu si po prvih petih minutah še nobena ekipa ni pripravila prave priložnosti.