V prejšnji sezoni so se Bavarci s težavo prebili prek londonske ovire, tudi današnji dvoboj pa je bil dolgo precej tesen. Pred povratno tekmo na Allianz Areni pa so si priigrali dva gola prednosti, obračun s topničarji pa so zaznamovali tudi zgrešeni enajstmetrovki in rdeči karton za domačega vratarja.

Razburljiv prvi polčas na stadionu Emirates je postregel z akcijo Arsenala, po kateri je Jerome Boateng s prekrškom ustavil Mesuta Özila; gostje so protestirali, da je bil domači napadalec v prepovedanem položaju, sodnik pa je kljub temu dosodil enajstmetrovko. Izvedel jo je nemški reprezentant sam, vendar je njegov strel z bele točke reprezentančni kolega v vratih Bayerna Manuel Neuer ubranil.

Začetno terensko premoč domačih so gostje do polovice polčasa umirili, njihovi napadi so bili vse nevarnejši, v 37. minuti pa je po natančni podaji v kazenski prostor sam stekel Arjen Robben. Nizozemca je z naletom ustavil vratar Wojciech Szczesny; Poljak je za svoje posredovanje dobil rdeči karton, pred enajstmetrovko je med vratnici stopil Lukasz Fabianski, a pri strelu z bele točke niso bili uspešni niti Bavarci. David Alaba je neogretega vratarja tekmecev poslal na eno stran, žogo pa na drugo, a v vratnico in polčas se je končal z 0:0.

V nadaljevanju so številčno prednost gostje le kronali z zadetkom, Toni Kroos je s projektilom z roba kazenskega prostora načel mrežo domačih. Čeprav se je premoč Bayerna nadaljevala tudi do konca polčasa, je gol padel šele tik pred koncem, ko je po lepi akciji Claudia Pizzara z glavo zadel Thomas Müller, Kroos pa je v 90. minuti zadel še vratnico.

Diego Costa mož odločitve na San Siru

Na drugi tekmi je odločitev padla šele v 83. minuti. Domači strateg Clarence Seedorf, ki je kot igralec štirikrat osvojil prestižno tekmovanje, je bil tokrat prvič na trenerski klopi v ligi prvakov, začetek pa ni bil najboljši. Za domače je Kaka v prvem polčasu zadel prečko, vratar gostov Thibaut Courtois pa je le nekaj minut pozneje preusmeril strel Andree Polija tik ob vratnici.

Rahla terenska premoč domačih se je v nadaljevanju stopila, zvezdnik Mario Balotelli ni bil razpoložen, pri gostih pa se je prebujal Diego Costa. Ta je bil nazadnje tudi mož odločitve, Ignazio Abate je slabo posredoval po strelu s kota, Costa pa je bil na pravem mestu za edini gol na tekmi.

Že v torek so zimski premor oživili nogometaši na prvih dveh tekmah, visoko prednost pred povratnim dvobojem si je priigral Paris St. Germain, ki je s 4:0 ugnal Bayer Leverkusen, Barcelona pa je v gosteh z 2:0 premagala Manchester City.

Prihodnji teden bodo na sporedu še preostale štiri tekme, v torek Zenit St. Peterburg - Borussia Dortmund in Olympiakos Pirej - Manchester United, v sredo pa Schalke - Real Madrid in Galatasaray - Chelsea. Povratne tekme bodo 11. in 12. ter 18. in 19. marca.

Arsenal - Bayern 0:2 (0:0)

Kroos 54., Müller 88.

RK: Szczesny/37.

Za Arsenal je enajstmetrovko v 9. minuti zapravil Mesut Özil, za Bayern pa v 38. David Alaba.

Začetni postavi:

Arsenal: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (Monreal/31.); Flamini; Cazorla (Fabianski/39.), Wilshere, Özil, Oxlade-Chamberlain (Rosicky/74.); Sanogo.

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng (Rafinha/46.), Dante, Alaba; Thiago (Pizzaro/79.); Robben, Martinez, Kroos, Gotze; Mandžukić (Müller/64.).

 

Milan - Atletico Madrid 0:1 (0:0)

D. Costa 83.  

 

Začetni postavi:

Milan: Abbiati; de Sciglio (Abate/26.), Rami, Bonera, Emanuelson; Essien, de Jong; Poli (Constant/85.), Kaka, Taarabt; Balotelli (Pazzini/78.).

Atletico Madrid: Courtois; Godin, Juanfran, Insua, Miranda, M. Suarez, Koke, Garcia (Lopez/80.), Turan (Rodriguez/74.), Gabi, Diego Costa.