Najlepši gol nove sezone je bil dosežen v Romuniji, kjer sta se na mestnem derbiju pomerila Dinamo iz Steaua. Zmage z 2:1 so se veselili gostje, ki so do treh točk prišli tudi po zaslugi mojstrovine romunskega reprezentanta Jasmina Latovlevičija, ki je zadel že v šesti minuti.

Akcija Steaue se je začela s podajo iz kota, po posredovanju Dinamove obrambe pa je bila žoga odbita daleč od vrat, a na 25 metrih je do nje prišel Latovleviči, ki je nato z volejem dosegel izjemen zadetek, ki si ga je vredno večkrat ogledati.

Atraktiven zadetek je zaznamoval tudi derbi v danski prvi ligi, ko sta se pomerila lani najboljši moštvi prvenstva, Nordsjealland in Koebenhavn, tekma pa se je končala z delitvijo točk in izidom 2:2, ki pa najbrž ni nobenega od obeh rivalov ni zadovoljil, saj sta sezono oba začela pod pričakovanji in sta po štirih krogih še brez zmage ter skoraj neverjetno zasedata zadnji mesti v ligi.

Končni izid je v 83. minuti postavil Morten Nordstrand, ko se je po dolgi podaji Maria Tičinovića dobro znašel v kazenskem prostoru in s škarjicami premagal nasprotnikovega vratarja in domačim prinesel točko.

Z lepim golom (na posnetku pri 0:18) pa je v soboto navdušil tudi David Villa, ki je na prijateljski tekmi proti Las Palmasu Atletico popeljal v vodstvo z 1:0, ko je zadel z močnim strelom od daleč. To je bil njegov prvi gol po prestopu iz Barcelone k madridskemu Atleticu.