Predsednik italijanskega kluba Aurelio De Laurentiis, ki se je te dni mudil v Londonu, je sporočil, da je športnega direktorja Riccarda Bigona že poslal na pogovore v Manchester.

»V Londonu sem Bigonu naročil, naj pride v stik s predstavniki Manchester Cityja in začne pogovore o Džeku ter jih povpraša, kakšne plane imajo s Cavanijem. Vsi o njem veliko govorijo, a ko je treba dejansko zapraviti denar, pa so precej manj dejavni. Za razliko od mene ostali očitno rabijo precej časa, preden odprejo denarnice,« je novinarjem dejal De Laurentis.

De Laurentiis je že pred časom napovedal, da bi bil za ustrezno odškodnino - 60 milijonov evrov - pripravljen iz rok izpustiti urugvajskega napadalca Cavanija, to sezono prvega strelca serie A z 29 zadetki. Skupno je Cavani v dresu Napolija v treh sezonah dosegel 104 gole. To sezono je Napoli končal na drugem mestu italijanskega prvenstva za Juventusom.

Bosanski napadalec Džeko, ki se je januarja 2011 za velik denar preselil iz Wolfsburga k Manchester Cityju, je v dresu tega angleškega prvoligaša letos ob skromni minutaži zbral 15 zadetkov.

Glede Napolija je zanimivo tudi vprašanje, kdo bo moštvo vodil v prihodnji sezoni, saj je trenutni trener Walter Mazzari že pred časom sporočil, da po sezoni zapušča Neapelj. V italijanskih medijih za najbolj verjetnega naslednika Mazzarija velja Rafa Benitez, v igri pa naj bi bil tudi Roberto Di Matteo.

De Laurentis o tej temi še ni ponudil pravih odgovorov, je pa zaenkrat še zanikal prihod Španca:»V Londonu nisem bil zaradi Beniteza, v zadnjih šestih mesecih pa sem slišal kar precej imen trenerjev, ki bi lahko sedli na našo klop. Novi trener bo vsekakor nekdo, ki bo ustrezal visokim kriterijem, ki jih zahteva klub, kot je Napoli. Moral bom dobro premisliti, ko se bom odločal o tem, kdo mi bo v prihodnjih letih delal družbo.«