Real Madrid se je v finale praktično uvrstil že po prvi tekmi, saj je doma Atletico ugnal s 3:0, na povratni tekmi pa je v torek le še dokončal delo in mestnega tekmeca še enkrat porazil, tokrat z 2:0 in s prepričljivih 5:0 napredoval do zaključnega dvoboja za lovoriko.

Včeraj je morala svoj nastop v finalu potrditi še Barcelona, ki je na prvi tekmi doma premagala Real Sociedad z 2:0. Vse upe Baskov na preobrat je že v 27. minuti z golom razblinil Lionel Messi, ki se očitno vrača v staro formo, za častni zadetek in slovo od pokala domačih pa je v 87. minuti poskrbel vroči napadalec Sociedada 22-letni Antoine Griezmann.

Finale kraljevega pokala med Realom in Barcelono bo 19. aprila gostil stadion Mestalla v Valencii.

V Italiji za lovoriko Napoli in Fiorentina

V Italiji je po prvih polfinalnih tekmah bolje kazalo Romi in Udineseju, ki sta si doma priigrala zadetek prednosti, a sta na povratni tekmi oba odpovedala in izgubila brez danega gola. Že v torek je Udinese v Firencah branil prednost z 2:1, a je izgubil z 0:2 in v finale je potovala ambiciozna Fiorentina z našim Josipom Iličićem.

Še bolj zanimiv dvoboj se je obetal včeraj, ko sta se v Neaplju pomerila Napoli in Roma, drugo- in tretjeuvrščeno moštvo na prvenstveni lestvici, a kot se je kasneje izkazalo, je bil dvoboj v zaključku daleč od napetega. Napoli je namreč že v 33. minuti z golom Joseja Callejona izničil zaostanek s prve tekme, ki jo je izgubil z 2:3, v drugem polčasu pa je takoj na začetku dosegel še dva gola in si priigral dovolj veliko prednost, ki je Rimljanom vzela vso voljo za boj do konca in do skrajnih moči. V 48. minuti je bil strelec za Napoli Gonzalo Higuain, v 51. pa Jorginho.

Finale med Napolijem in Fiorentino bo 3. maja na olimpijskem stadionu v Rimu.