Do sedaj so kandidaturo za predsedniški stolček Fife poleg Seppa Blatterja že najavili nekdanji francoski diplomat Jerome Champagne, jordanski princ Ali Bin Al Hussein in nekdanji nogometaš David Ginola, danes pa se naj bi se v boj za prestižno funkcijo vmešal še vplivni nogometni menedžer Mino Raiola, ki meni, da so spremembe znotraj Fife nujno spremembe in sam je pripravljen voditi zvezo nazaj na pravo pot.

»Fifo kritiziram že več let, zdaj pa je prišel čas, da poskusim na tem področju tudi kaj spremeniti na bolje. Dovolj imam odnosa, ki ga imata Blatter in Fifa do nogometa in slabo mi je, če le pomislim, da bi bil Blatter še enkrat izvoljen. Fifa bi morala delati in skrbeti predvsem za navijače ter profesionalne in amaterske nogometaše, toda za te tri skupine ne stori ničesar,« je Rinola izjavil za nizozemski De Volkskrant.

»Kako si lahko Fifa dovoli organizirati svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, potem pa zahtevati 150 evrov za vstopnico? To je sramota! Fifa si želi gostiti zabave v hiši nekoga drugega ter zahtevati visok znesek za vstopnino, lastniku hiše pa ne bi dala ničesar. To se mora nehati,« je še dodal Raiola.

Uradno Raiola kandidature še ni vložil, saj še ni izpolnil pogojev. Če mu ne bo uspelo tokrat, bo poskusil na naslednjih volitvah, dodaja: »Če mi tokrat ne uspe postati kandidat, bom ponovno poskusil čez štiri leta. Bom že našel pet nacionalnih nogometnih zvez, ki me bodo podprle. Katere? Tega še ne morem povedati, do volitev se lahko še marsikaj spremeni.«