Na kaj ste pomislili, ko ste izvedeli, da se v dresu drugega kluba vračate na Stamford Bridge?

Občutki so bili mešani. Sprva sem bil vesel, da bom igral proti nekdanjemu klubu, proti svojim prijateljem. Sočasno je to poseben trenutek, saj ne vem, kakšna bo moja reakcija. Kot veste, sem za Chelsea igral osem čudovitih sezon, in ko pomislim na vse to, sem malce zaskrbljen.

Lahko opišete vaše vezi z modrimi iz Londona in njihovimi navijači?

To je klub, v katerem sem doživel prav vse. Izkusil sem igranje na najvišji ravni, odigral mnogo pomembnih srečanj. Vse to mi je omogočilo, da sem se pomeril z najboljšimi nogometaši na svetu, na kar sem res ponosen.

Kako poseben občutek bo zakorakati na zelenico Stamford Bridgea v dresu Galatasaraya?

Zares upam, da se bomo z Galatasarayem uvrstili v četrtfinale. Glede dobrodošlice lahko rečem, da me bodo toplo sprejeli, saj poznam Chelseajeve navijače in naš odličen odnos, ki smo ga stkali med mojim igranjem v Londonu. Komaj čakam, da jih spet vidim, a hkrati upam, da jih bomo razočarali.

Ste govorili z Joséjem Mourinhom?

Izmenjala sva si le nekaj sporočil, v katerih mi je dejal, naj v tem posebnem trenutku uživam.

Tekmi s Chelseajem ste si priborili z zmago nad Juventusom, s katerim ste igrali kar dva dni.

To je bila legendarna tekma. Moram priznati, da smo verjeli v naš uspeh že po prvi tekmi v Torinu, ki se je končala z 2:2. Prvi smo zabili gol, na koncu pa smo se po zaostanku pobrali in izenačili. Doma smo upali na ugoden razplet, a vpliva na tako slabe vremenske razmere nismo imeli, tako da se je vse skupaj obrnilo na glavo. Že takrat sem dejal, da so razmere na igrišču slabe, a enake za obe ekipi. Začutili smo svojo priložnost in zadeli ter jih premagali.

Nam lahko opišete razmere?

Treba je reči, da niti ni snežilo. To je bila nekakšna toča oziroma večji kosi ledu. Po petih minutah nismo videli čisto nič. Postalo je nevarno, saj smo igrali tako rekoč z zaprtimi očmi. Nato sem skupaj z Gianluigijem Buffonom stopil do sodnika in mu dejal, da v takih razmerah ni varno igrati. Tekmo so prestavili na naslednji dan, čeprav je tisto noč močno snežilo. To se je poznalo na igrišču, ki je bilo v katastrofalnem stanju. Še bolj me je presenetilo dejstvo, da smo skoraj napolnili stadion, čeprav je bila tekma sredi delovnega dne.

Se spomnite trenutka, ko je Sneijder zadel?

Seveda, Emmanuel Eboué in jaz sva takoj skočila v sneg na Wesleyja, zares smo uživali.

Lahko bi naredili snežaka.

Da, lahko bi tja postavili Sneijderja in ga prekrili s snegom. Zakaj pa ne?

Povzeto po spletni strani uefa.com.