Manchester United je zadnjih nekaj dni že vodil Louis van Gaal, ki je sinoči prvič svoje varovance videl na delu tudi na uradni tekmi. V kalifornijski Pasadeni so se rdeči vragi na prizorišču finala svetovnega prvenstva leta 1994 pomerili z nekdanjim moštvom Davida Beckhama LA Galaxyjem in verjetno nihče ni pričakoval, da bodo novo sezono začeli s tako visoko zmago.

United je ameriškega nasprotnika namreč odpravil s kar 7:0, goli pa so padali predvsem v zaključkih obeh polčasov. V 13. minuti je prvi gol na tekmi z lepim strelom od daleč dosegel Danny Wellbeck, do drugega pa je bilo treba počakati do 42. minute, ko je enajstmetrovko v zadetek spremenil Wayne Rooney. Angleški reprezentant je v sodnikovem podaljšku dosegel še en gol in povišal na 3:0. Med odmorom je Van Gaal zamenjal 9 igralcev, celo tekmo sta odigrala le kapetan Darren Fletcher in novinec Ander Herrera.

V drugem polčasu sta se med strelce vpisala le dva nogometaša. V 64. in 82. minuti je dvakrat zadel še en novinec v moštvu, 20-letni branilec Reece James, zadnja dva gola pa je v 88. in 90. minuti po lepih podajah Herrere dosegel Ashley Young.

V ZDA se mudi tudi drugi klub iz Manchestra. City je ponoči v Kansas Cityju odigral tekmo s tamkajšnjim klubom Sporting KC in prav tako prišel do zanesljive zmage, le nekoliko nižje od mestnega tekmeca. City je sicer igral brez številnih nogometašev, ki bodo med sezono igrali vidne vloge, a vseeno slavil s 4:1, strelci pa so bili večinoma mladi nogometaši.

Prvi je že v drugi minuti zadel 21-letni Argentinec Bruno Zuculini, ki ga je City letos pripeljal iz argentinskega Racinga. V 30. minuti so domači uspeli dvigniti gledalce na noge, ko je izenačeil Charles Sapong, a gostje so vseeno do odmora uspeli znova povesti, v 45. minuti je zadel 23-letni Belgijec Dedryck Boyata. Tehtnico je na Cityjevo stran dokončno nagnil izkušeni Aleksandar Kolarov, ki je v 70. minuti zadel z enajstih metrov, končnih 4:1 pa je v 88. minuti postavil 17-letni nigerijski napadalec Kelechi Iheanacho.

Gledalci v Bostonu pa so si na slovitem Fenway Parku sinoči lahko ogledali tekmo dveh renomiranih evropskih ekip, Liverpoola in Rome. Čeprav so verjetno pričakovali kar nekaj golov pa sta mreži zelo dolgo mirovali, edini gol na tekmi pa je v 90. minuti za Romo dosegel Marco Borriello, veliko pa mu je pri tem pomagal tudi branilec rdečih Daniel Agger.