Nogometaši Liverpoola nadaljujejo s slabimi predstavami. Potem ko so sredi tedna izpadli iz lige prvakov, so si nov spodrsljaj privoščili tudi v prvenstvu, kjer z vsega 21 osvojenimi točkami na lestvici zasedajo šele deveto mesto.

Liverpool je tokrat zmage stala neodločnost v napadu, cela kopica zgrešenih priložnosti in izvrstna predstava domačega čuvaja mreže Davida de Gee, ki si kljub visoki zmagi svojega moštva nedvomno zasluži naziv prvega igralca srečanja.

Za razliko od varovancev trenerja Brendana Rogersa so se nogometaši Manchester Uniteda v napadu odrezali precej bolje in že v prvem delu prišli do vodstva z 2:0. Za prvi gol na srečanju je v 12. minuti poskrbel Wayne Rooney, ki je zadel po predložku Antonia Valencie, na 2:0 pa je pet minut pred koncem prvega polčasa, sicer iz prepovedanega položaja, povišal Juan Mata.

Liverpool je z napadalno igro v drugem polčasu skušal izničiti zaostanek, a številnih priložnosti ni znal pretvoriti v zadetek. Kazen je sledila v 71. minuti, ko je United osmešil gostujočo obrambo, končni izid 3:0 pa je postavil Robin van Perisie.

»Navijači so bili danes briljantni. Znova so bili naš dvanajsti igralec in znova je bil izjemen David (De Gea). Bil je neverjeten. Ne zgodi se namreč pogosto, da ekipa zmaga s 3:0, mož srečanja pa postane vratar,« svojega soigralca ni mogel prehvaliti van Persie, podobnega mnenja pa je bil tudi strateg rdečih vragov Louis van Gaal, ki je z moštvom vpisal že šesto zaporedno zmago.

»Vedno lahko rečeš, da imajo določeni igralci velik vpliv na igro in seveda je imel David De Gea danes velik vpliv. Zelo dobro je opravil svojo nalogo, a velja omeniti tudi ostale, ki so se prav tako izkazali,« je povedal Nizozemec, o sami tekmi pa dejal: »Dosegli smo čudovite gole, a smo vseeno zapravili veliko priložnosti. To se je zgodilo vsakič, ko smo po nepotrebnem podajali, zato ta segment igre izboljšati.«

Trenerski stolček se po novem neuspehu že močno maje trenerju Liverpoola Brendanu Rodgersu, ki je za Sky Sports po tekmi med drugim obžaloval zgrešene priložnosti njegovih napadalcev in luknjičasto igro v obrambi. »V obrambi smo storili kar nekaj napak, kar nas je drago stalo. Kljub temu moramo nadaljevati s svojim delom. Poznamo rešitve, zato upam, da se nam bo samozavest povrnila. V prvem polčasu smo bili boljši, a tako poceni zadetkov ne moreš prejeti. Letos nam je zelo težko, a tako pač je.«