V nemilost je pri tem padel madridski Real, ki naj bi po nekaterih navedbah za usluge Cristiana Ronalda plačeval 17 milijonov evrov letno, za nogometaša Tottenhama Garetha Balea pa je ponudil vrtoglavih 100 milijonov. Arsenalov manager Arsene Wenger je ob tem dejal, da se Realova ponudba Baleu prav norčuje iz novih pravil. Ob tem Infantino poudarja, da omejitev za plačila ni, dokler so sredstva na voljo.

"Vsak klub je samostojen in neodvisen pri plačilih glede na sredstva, s katerimi razpolaga. Sistem mora biti zdrav. Če si klub lahko privošči visoke izdatke, potem ni težav. Problemi se pojavijo le kadar živiš nad svojimi zmožnostmi," je ob tem dejal Infantino.

Finančni fair play, ki ga je Uefa pripravila v sodelovanju s klubi, je oblikovan z namenom, da omili prekomerno zapravljanje za nogometaše in zmanjša izgube klubov, saj so ti v primeru finančnih težav izključeni iz evropskih tekmovanj. Zaradi prekomernih dolgov je kot prva za eno leto prepoved nastopanja v ligi prvakov in evropski ligi dobila španska Malaga, čeprav je bilo moštvo lani v četrtfinalu lige prvakov. Njena pritožba na Mednarodno športno razsodišče ni bila uslišana.