* Arena Petrol, gledalcev 3000, sodniki: Coltescu, Gheorghe in Ghinguleac (vsi Romunija).

* Strelca: 0:1 Andersen (4.), 0:2 Moldskred (16.).

* Celje: Kotnik, Krajcer, Korošec, Žitko, Vidmajer, Jugović, Gobec, Žurej, Verbič, Bajde (od 46. Žagar Knez), Plesec (od 46. Zajc).

* Tromsoe: Sahlman, Fojut, Čaušević, Koppinen, Ciss, Bendiksen (od 15. Moldskred), Andersen (od 73. Drage), Johansen, Pritchard, Kristiansen, Prijović (od 79. Ondrašek).

* Rumeni kartoni: Gobec, Vidmajer; Ciss, Prijović.

* Rdeč karton: Ciss (81.).

Čeprav so imeli Celjani ugoden izid s prve tekme, jim ni uspelo preskočiti prve evropske ovire. Tromsoe, ki je lani izločil ljubljansko Olimpijo, je po zaslugi hitrih zadetkov v prvem polčasu takoj izničil zaostanek s prvega obračuna, kljub boljši celjski igri v drugem polčasu pa je prednost znal zadržati in se veseliti napredovanja.

Tekma se za gostitelje ni nič kaj dobro začela. Čeprav so prvo nevarnejšo akcijo izvedli domači, Benjamin Verbič je zgrešil cilj, so že v četrti minuti povedli Norvežani, ko je Magnus Andersen z dobrih desetih metrov žogo poslal v gol ob desni vratnici. Že v 15. minuti je iz igre moral poškodovani Thomas Bendiksen, zamenjal pa ga je Morten Moldskred.

Prav slednji je že po minuti igre povišal prednost Tromsoeja na 2:0, ko je zadel z roba kazenskega prostora po podaji Aleksandra Prijovića. Ta je bil nevaren v 37. minuti, ko je zatresel okvir vrat, tako kot na drugi strani Gregor Bajde v 43. minuti. Po kotu z desne strani je s strelom z glavo zadel stičišče prečke in vratnice. Tik pred koncem polčasa je moral Matic Kotnik posredovati še po strelu Andersena.

Celjski strateg Miloš Rus je takoj na začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, v 50. in 60. minuti pa so si Celjani priigrali lepi priložnosti, a je najprej Verbič v kazenskem prostoru zgrešil žogo, nato pa je isti igralec sprožil z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je vratar gostov Marcus Sahlman. Deset minut pozneje sta ista igralca imela nov dvoboj, spet pa je bil zmagovalec Šved v vratih Tromsoeja.

Sahlman je v 73. minuti ustavil še strel Mihe Zajca, v 77. pa še Igorja Jugovića. V 81. minuti so gosti ostali brez izključenega Saliouja Cissa, kljub številčni prednosti pa Celjanom ni uspelo zabiti vsaj zadetka, ki bi jih popeljal v podaljšek. Mlada celjska ekipa je tako v 1. predkrogu končala svojo evropsko potovanje.