Kaj pomeni zaostanek z 0:1?

Škoda, da nismo zadeli na prvi tekmi, saj bi imeli sedaj še več samozavesti. Madrid je zelo nevaren v protinapadih, zato bomo morali biti pazljivi tudi v Münchnu. Če preveč na lahko izgubiš žogo, te lahko Real brez težav prebije in zabije gol. Kljub temu sem od Reala na prvi tekmi pričakoval več, še posebno v prvem polčasu. Mi smo kljub porazu igrali dobro in si priigrali veliko priložnosti.

Verjamete v preobrat?

Lahko nam uspe, če bomo igrali z veliko samozavesti. Letos smo zabili tri gole proti Manchester Unitedu, lani štiri proti Barceloni. Za nami je sicer nekaj tednov, ko nismo igrali ravno najboljšega nogometa, toda za današnjo tekmo imam v srcu še vedno zelo dober občutek. Moramo si priboriti finale, kar bo nagrada za celotno sezono.

Pričakujete, da bosta pri Realu igrala Bale in Ronaldo?

Če bosta, bomo imeli težjo nalogo. Vsi smo bili presenečeni, kako zavzeto je Real igral v obrambi na prvi tekmi. Kljub temu se bomo mi ponovno osredotočili na napad, a hkrati bomo morali paziti na nasprotnikove protinapade. Mi smo še vedno lačni uspehov, zato hočemo še naprej osvajati lovorike, toda dobro vemo, da so tudi naši tekmeci zelo nevarni.

Real je precej samozavesten.

Naša glavna naloga je, da tekmecu ne damo nobenih daril. Verjamem, da so pri Realu samozavestni, toda zagotovo vedo, da jim ne bo lahko. Mi bomo dali vse od sebe. Vseh enajst nogometašev na igrišču in sedem na rezervni klopi nas bo dihalo kot eno. Tudi mi smo zelo samozavestni.

Ali je Ribery v krizi?

Lahko je povsem miren, saj ekipa stoji za njim. Čeprav je imel kakšen slab dan, je njegova forma še vedno zelo dobra. Vsi ga poznamo in vemo, kako odličen nogometaš je.

Čutite pri Realu obsedenost z desetim naslovom?

Bil sem v Madridu, zato lahko pritrdim. Za njih je deseti naslov v ligi prvakov težko pričakovan, a prepričan sem, da ga bodo čakali še nekaj časa.

Kakšni so vaši spomini na obdobje pri Realu?

Z nekdanjim klubom nimam nobenih neporavnanih računov. Pri Realu Madrid sem preživel dve lepi leti, z vsemi pa sem ostal v čudovitih odnosih.

Povzeto po www.uefa.com