Tragedija se je v odročnem mestecu Pio XII pripetila že 30. junija, novica pa se je potem počasi razširila po vsem svetu. Vse skupaj se je začelo, ko je 20-letni sodnik Octavio da Silva skušal z igrišča nagnati 30-letnega igralca Josenir dos Santos, ta pa se z njegovo odločitvijo ni strinjal, poroča Reuters. Dvojica se je začela prepirati, sodnik je potegnil nož in ga zabodel. Nogometaš je umrl na poti v bolnišnico.

Najprej kamenjali, nato obglavili

Ko so navijači videli, kaj se je zgodilo, so se nemudoma pognali na igrišče. Razjarjena množica je sodnika najprej kamenjala do smrti, nato mu odsekala roke in noge, na koncu pa so mu še odsekali glavo.

Policija je do sedaj prijela le enega, 27 let starega osumljenca, vodja lokalne policije pa je prepričan, da je to šele začetek. »Prijeli bomo vse, ki so sodelovali pri zločinu. En zločin ne more nikoli upravičiti drugega,« je dejal za Reuters.

Znižali stopnjo umorov

Brazilija je zadnja leta sicer znižala stopnjo umorov, saj so s finančnimi sredstvi in pomočjo milijonom prebivalcev pomagali iz revščine. Je pa država pod velikim pritiskom, saj skuša dokazati, da je varna za turiste. Prihodnje leto bo v 12 mestih namreč potekalo svetovno prvenstvo v nogometu, leta 2016 pa bo Rio de Janeiro gostil olimpijske igre.