Čeprav rezultati v tem delu sezone niso v ospredju, bi si Carlo Ancelotti verjetno želel, da bi bili njegovi varovanci bolj uspešni. Že remi 1:1 na prvi tekmi in nato poraz po enajstmetrovkah proti Interju je bil pokazatelj, da Real še ni blizu prave forme, to pa se je potrdilo tudi na današnji tekmi v Dallasu, kjer je galaktike z 1:0 premagala Roma.

Edini strelec Totti, Keita v Pepeja vrgel plastenko

Na tekmi gledalci sicer niso videli ravno veliko golov, edinega je po lepi podaji Alessandra Florenzija v 58. minuti dosegel legendarni kapetan Rome Francesco Totti. Real je imel sicer več od igre, a žoge ni uspel spraviti v mrežo, Italijani pa so večinoma pretili iz proti napadov.

Vrhunec dogajanja na stadionu Cotton Bowl se je tako zgodil že povsem na začetku, ko je Romin igralec Seydou Keita, sicer bivši član Barcelone, zavrnil rokovanje s Pepejem, nato pa je v Portugalca zalučal še plastenko vode. Nešportna poteza na srečo ni vodila v incident, saj sta izkušena Sergio Ramos in Xabi Alonso poskrbela, da so se strasti hitro umirile.

Real je po dveh porazih že izpadel iz boja za napredovanje v izločilne boje pokala prvakov ter tako ostal brez možnosti, da bi ponovil lansko zmago. Se je pa tja že uvrstil Manchester United, ki je v prvem krogu s 3:2 ugnal Romo, danes ponoči pa je po enajstmetrovkah s 5:3 premagal še Inter.

Sarma in Krhin penale gledala s klopi

Rdeči vragi so bili na stadionu FedEx Field v Landovru v Marylandu sicer nekoliko bolj podjetni in imeli več priložnosti za zadetek, a sta obe mreži vseh 90 minut mirovali, zato so o zmagovalcu odločali streli z 11 metrov, tam pa so bili s 5:3 boljši Angleži, ki so zadeli vse strele, medtem ko je pri Interju Marco Andreolli zadel le prečko.

Za Inter sta igrala tudi dva Slovenca, ki pa nista sodelovala pri odločilnem delu tekme. Samir Handanović je branil do 63. minute, Rene Krhin pa je odigral prvi polčas.

V zadnjem krogu pokala prvakov se bosta v skupini A pomerila Manchester United in Real ter Inter in Roma, italijanski obračun pa bo odločal tudi o potniku v polfinale turnirja.