Zavrč – Maribor (danes ob 14. uri na Ptuju): Derbi za trenutno drugo mesto na lestvici. Oboji gredo v tekmo s slabo popotnico dveh porazov zapored. Pod večjim pritiskom je vidno načeti Maribor, ki je očitno v krizi igre, taktičnih rešitev, odnosov in hierarhije v slačilnici, v kateri naj kapetan Marcos Tavares ne bi imel več glavne besede. Najbolj ga je zmotilo, da so si nekateri igralci namesto priprave na tekmo s Celjem večer prej popestrili z ogledom boksarskega dvoboja Dejana Zavca in še s čim. Če ne pade Zavrč, ne bo ostalo le pri besedni kritiki Zahovića, ampak bodo ukrepi boleči zlasti za pobudnike večernega življenja. Bančni računi igralcev so po letošnjih dosežkih tako polni, da posamezniki ne vedo, kako zapraviti denar oziroma kam ga investirati. Ker je bil trener Ante Šimundža kaznovan, bo ekipo vodil njegov pomočnik Saša Gajser. Naš tip: 0.

Domžale – Luka Koper (danes ob 16. uri): Tekma s Koprom bo za vodilne Domžale težja kot pokalna z Olimpijo. Primorci igrajo povsem drugače, zato bo treba prebijati čvrste obrambne okope. Koper je v letošnji sezoni pokazal že toliko slabih predstav, zadnja je bila pokalna v Novi Gorici, da je uvrstitev v Evropo že sedaj misija nemogoče. Naš tip: 1.

Celje – Kalcer Radomlje (danes ob 16. uri): Celjska serija neporaženosti v slovenskem prvenstvu in pokalu je dolga že 15 tekem. Največja past za Celjane je vloga favorita, s katero imajo v letošnji sezoni kronične težave. Radomlje so zadnje, a ker strmijo k igri, se obeta atraktivna tekma za gledalce. Naš tip: 1.

Gorica – Olimpija (danes ob 18. uri): Novi trener Gorice Miran Srebrnič je prebudil ekipo in našel pravo kombinacijo igralcev iz Slovenije in tujine, ki je dosegla prvenstveno zmago proti Radomljam in pokalno proti Kopru. Ker je Gorica na dobri poti iz krize, se Olimpiji obeta zahtevno gostovanje. Še posebno, ker bosta ob Omladiču manjkala porumenela mlada upa Kapun in Šporar. Ljubljančani so nazadnje zmagali v gosteh za prvenstvene točke pred dvema mesecema, v tem času so na petih tekmah osvojili samo štiri točke. Nekaj upanja daje pokalna zmaga v Domžalah, kjer so pokazali, da znajo igrati tudi na rezultat. Naš tip: 0.

Krka – Rudar (jutri ob 18. uri): Krka je nočna mora za Rudar, saj mu pogosto pobira točke v prvenstvu in izloča v slovenskem pokalu. Naš tip: 0.