Le še zmago vijolične ekipe je Maribor potreboval, da bi v miru zaspal in se z novimi močmi in novim (starim) županom prebudil v nov delovni teden. Zmagoslavje boksarja Dejana Zavca in 850 svečk, ki so jih v okviru slavja ob mestni obletnici v soboto spustili po Dravi, je poskrbelo za to, da so navijači lahko dobre volje in praznično v velikem številu prišli v Ljudski vrt. Toda zapustili so ga jezni in razočarani. Jezni zaradi po njihovem mnenju slabega sojenja Damirja Skomine, razočarani, ker so Mariborčani igrali preslabo, da bi premagali Celje. Grofje so zmagali z 2:1 in že drugič v tej sezoni premagali državne prvake.

Skomina res ni imel dobrega dne, kot se je po tekmi izrazil športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Mitji Vilerju je menda drugi rumeni karton pokazal zaradi simuliranja, čeprav je bilo vidno, da se Koprčan v mariborskem dresu ni namerno vrgel na tla, poleg tega se je to zgodilo izven kazenskega prostora. Ker je Skomina najboljši slovenski sodnik, je bilo presenetljivo, da mu je nadzor na trenutke ušel iz rok. Medtem ko so s tribune leteli predmeti, so se nogometaši petelinili na igrišču, trenerja Maribora Anteja Šimundžo, ki je burno reagiral, je poslal na tribuno, poskrbel pa je tudi za zanimivo in redko videno potezo. Ko so ob koncu tekme Celjani posegli po menjavi, je nogometašu, ki je odhajal z igrišča, sporočil, naj odide v slačilnico na nasprotni strani, kot je to običaj. Tako je prihranil nekaj sekund, ki bi jih Celjani porabili z menjavo.

Skomina pa ni imel nič z dvema avtogoloma Aleksandra Rajčevića, razen tega, da je drugega pripisal napadalcu Celja Sunnyju Omoregieju. Edini gol za Maribor in osmi v sezoni, s čimer je prvi na lestvici strelcev, je dosegel Luka Zahović.

Igra je bila enakovredna, Celjani pa so bili bolj spretni in imeli tudi več sreče, ki je za razliko od nekaterih minulih tekem v slovenski ligi zapustila Mariborčane. Ko je bila ta bolj mila, so se slabosti zakrile, zdaj so v vsej svoji krutosti prišle na dan. Očitno je, da državnim prvakom na ligaških tekmah primanjkuje osredotočenosti, s katero blestijo v ligi prvakov. Igra ni bila nič posebnega, kar je tekmec, ki se vzpenja (Celjani so že dvanajst tekem zapored neporaženi, kar je letošnji rekord v slovenski ligi) s pridom izkoristil. A to še ni vse. Da je v ozadju še nekaj večjega, je razkril Zlatko Zahović. Ko se je presenetljivo pojavil na novinarski konferenci, je bilo mogoče pričakovati, da bo stresel jezo nad Skomino in tako zakril slabosti mariborskih nogometašev. Napaka! Zahović starejši je prišel s povsem drugim namenom. Skomine ni okrivil za poraz, temveč vijolične nogometaše. Še več, precej jasno je povedal, da v garderobi ni vse tako, kot bi moralo biti. Poudaril je, da priprava na tekmo ni bila primerna. »Z načinom, kako smo živeli v zadnjih dveh dnevih pred tekmo, si nismo zaslužili zmage. Še enkrat več nismo bili pripravljeni na tekmo slovenske lige. Gre za notranje informacije, ki jih bom zadržal zase. Enostavno naša slačilnica s slovensko ligo ne živi. So konkretni primeri, ampak o njih v medijih ne bom govoril. Ni kriv Damir Skomina, ki mu zgolj ni uspela tekma, tako kot tudi nam včasih ne uspe. Slačilnica je kriva in njeni določeni liderji,« je sprva dejal Zlatko Zahović in dodal, da je žalosten. Rekel je, da ve še veliko, a da tega ne sme povedati. »Imamo svoje skrivnosti, a jih je zdaj že preveč,« je sprožil ugibanja o tem, kaj se je zgodilo. Njegove besede so bile dovolj, da so se obnovile govorice o ponočevanju, ki niso od včeraj, prav tako kot je mogoče iz Zahovićevih besed razbrati, da problemi, o katerih govori, niso novi. Očitno jih je nekaj časa zakrival dober rezultat. Enega od nosilcev slačilnice, kot se je izrazil Zahović, včeraj ni bilo v kadru, in sicer Aleša Mertlja. Med pomembnejše člene v ekipi spada tudi Marko Šuler, ki je predstavil nasprotno zgodbo. Se je pred tekmo oziroma med pripravo na njo dogajalo kaj nenavadnega, smo ga vprašali. »Ne, z mojega vidika se ni dogajalo nič posebnega. Je pa res, da so po tekmah glave vroče in marsikdo ne zna povedati pametnih stvari, ko je tako. Včasih je bolje biti malo tiho in počakati. Tudi jaz danes nimam kakšnih pametnih stvari za povedati. Morda bo jutri povsem drugače,« so Šulerjeve besede zvenele kot nasprotovanje Zahovićevi izjavi, o kateri pa vsaj podrobno v tistem trenutku še ni bil seznanjen (slišal je le našo obnovo izjave športnega direktorja). »Odkar sem jaz tukaj, ni bilo še niti enega incidenta, ne na igrišču ne izven njega. Živimo športno. Je pa res, da ne moremo biti po cele dneve zaprti v karantenah. Imamo svoje življenje. V pripravi na tekmo ne vidim nobenega problema,« je Šulerjeve mnenje delovalo še malo bolj nasprotujoče.

Zadeve v slačilnici morajo Mariborčani urediti do jutrišnjega večera, kajti pomerili se bodo s Chelseajem. Nastop Zlatka Zahovića (mimogrede: na novinarski konferenci je neumestno ali celo hujskaško izpostavil, da Dnevnikov poročevalec prihaja iz Ljubljane) je zvenel kot budnica nogometašem. Ali je bil pri tem uspešen, bo delno mogoče videti že na Stanford Bridgeu v Londonu.