Angleži imajo po drugem porazu le še minimalne možnosti za uvrstitev v osmino finala, zato so v domovini deležni številnih kritik. Neusmiljeni angleški mediji pa so tokrat morali pohvaliti Suareza, porednega dečka Liverpoola, ki so ga v zadnjih letih kar nekajkrat pribijali na križ. Z dvema goloma je sinoči potopil angleško ladjo ter se hkrati na najboljši način maščeval tudi vsem kritikom na Otoku.

»Velikokrat sem sanjal o nečem takem in sedaj resnično uživam v tem trenutku, predvsem zaradi vseh ljudi, ki sem jih moral prenašati, in vseh kritik, ki sem jih prejel v zadnjih letih. Sedaj pa imajo,« je po tekmi za angleške medije izjavil presrečni in ganjeni Suarez, ki je zadnje minute tekme preživel na klopi, kjer je s solzami v očeh nestrpno pričakoval zadnji pisk sodnika.

Včerajšnja gola je Urugvajec posvetil svoji ženi in otrokom ter tudi urugvajskemu kineziologu Walterju Ferreriri, ki naj bi imel precej zaslug, da je Suarez po operaciji kolena pravočasno okreval in da je bil nared za težko pričakovan obračun z Angleži. »Pred tekmo sem v kolenu čutil nelagodje, a mi je Ferreira dejal, naj pozabim na to in ne skrbim, ker naj to ne bi bilo povezano z nedavno operacijo. Imel je prav,« je dodal Suarez.