Vsaj na nam bližnjem prostoru bo tisti petek večina pozornosti nogometnih navdušencev namenjene tekmi na Maksimirju, za derbi dveh nekdanjih jugoslovanskih republik pa so vstopnice na Hrvaškem razprodali v le nekaj urah. Na stadionu zaradi dogovora nogometnih zvez obeh držav ne bo srbskih navijačev, zato izgredov ne gre pričakovati, zanimivo željo pa so prirediteljem poslali iz gostujočega igralskega tabora.

Ne tako redko se zgodi, da imajo predvsem tiste bolj ugledne reprezentance na gostovanjih posebne, kdaj tudi nenavadne želje glede udobja in nastanitev, vnaprej pa domačinom pošljejo tudi spisek zahtev glede hrane in pijače, ki jo želijo imeti v slačilnici pred in med tekmo. Eno takšno željo so iz Beograda tokrat prejeli tudi zagrebški organizatorji, a jo bodo rade volje izpolnili.

»Vodstvo srbske reprezentance je imelo pred gostovanjem na Maksimirju le eno željo. V garderobi želijo piškote Domaćica. Zagotovili jim bomo 15 škatel omenjenih piškotov, tako za treninge kot tudi za tekmo,« je za index.hr dejal direktor zagrebškega stadiona Miljenko Sakoman, ki je razkril, da so imeli enako željo pred Srbi tudi že Makedonci.

Želji srbskih nogometašev bodo z veseljem ugodili tudi pri Krašu, kjer že vrsto let nastajajo ti, na področju nekdanje skupne države že skorajda legendarni, piškoti.

Srbski nogometaši se bodo sladkali s piškoti Domaćica. (Foto: kras.hr)

»Zelo smo počaščeni, kadar si vrhunski športniki zaželijo naših proizvodov in tudi v športnih trenutkih uživajo v Kraševih slaščicah. Poleg Domaćice jim bomo seveda poslali tudi Bajadere in Dorine, ki jih prav tako dobro poznajo. Nadejamo se, da bomo takrat vsi skupaj uživali v vrhunski tekmi in tolerantnem vzdušju,« pa je bil komentar iz Kraša na željo Srbov.

Kot rečeno, bo tekma v Zagrebu odigrana v petek, 22. marca, ob 18. uri. Pred tekmo 5. kroga v skupini A precej bolje kaže Hrvatom, ki si z 10 točkami delijo prvo mesto z Belgijci, Srbi pa so s štirimi točkami tretji.