Kataloncem se je zalomilo že v 25. minuti, potem ko je goste po napaki Thiaga Alcantare in domačega vratarja Joseja Manuela Pinta v vodstvo popeljal Čilenec Manuel Iturra. A veselje in vodstvo Malage ni trajalo prav dolgo, saj je Barcelona le štiri minute kasneje že vodila z 2:1. Gostujočega vratarje Carlosa Kamenija je v 28. minuti uspel premagati Lionel Messi, manj kot 90 sekund kasneje pa je mrežo zatresel še kapetan Carles Puyol.

Ko je bil v 75. minuti pri Malagi izključen še Nacho Monreal, je že kazalo na novo zmago Barcelone, a varovanci Manuela Pellegrinija novega poraza proti Kataloncem v manj kot tednu dni niso bili pripravljeni priznati. Tako je v 90. minuti končni izid postavil Ignacio Camacho in poskrbel za nekoliko razburljivejše povratno srečanje, ki bo odigrano 24. januarja.

»Naša igra v prvem in drugem polčasu se je zelo razlikovala. Za nas se nič ne spremeni. Vedno gremo na zmago in tako bo tudi v Malagi,« je po tekmi dejal domači strateg Tito Vilanova, ki bo sedaj svojo pozornost usmeril na sobotno gostovanje proti Realu iz Sociedada.