Alonso bo danes v Münchnu opravil še zdravstveni pregled, s čimer ne bo več nikakršnih ovir za podpis pogodbe z Bayernom, s čimer bodo ujeli tudi roke, saj se poletni prestopni rok končan v ponedeljek.

Glavni trener Bayerna Pep Guardiola je pokazal veliko zanimanje za Alonsa, potem ko je vrste barskega moštva zapustil Toni Kroos, ki se je pridružil Realu, Guardiola pa prav tako ni več mogel računati na Javija Martineza zaradi poškodbe kolenskih križnih vezi. Alonso se bo tako pridružil že sedaj precej močni španski enklavi, Martinezu, Thiagu, Pepeju Reini in Juanu Bernatu.

Alonsu, ki bo novembra dopolnil 33 let, bi si njegova pogodba z madridskim Realom iztekla šele čez dve leti. Njegova plača v Bayernu bo sicer nekoliko skromnejša kot v Madridu, za natanko okrogel milijon evrov.

Prav v teh dneh se je Alonso odločil, da bo zaključil tudi svojo reprezentančno zgodbo. Dvaintridesetletni igralec zvezne vrste je sodeloval pri vseh zmagoslavjih Špancev na evropskih prvenstvih v Švici in Avstriji leta 2008 ter v Ukrajini in na Poljskem leta 2012 in na svetovnem prvenstvu v JAR leta 2010. Alonso je med letoma 2003 in 2014 zbral 114 nastopov za špansko nogometno reprezentanco, na njih je dosegel 16 golov. In tik pred odhodom v Nemčiji je sklenil, da za reprezentanco ne bo več igral.