Ob omembi Liverpoola veliko ljudi pomisli na skupino The Beatles. Z razlogom: četverica iz tega delavskega mesta je pač tvorila skupino, ki še danes sodi med najbolj priljubljene vseh časov. Toda Liverpool je veliko več kot zgolj rojstni kraj štirih glasbenih genijev, je namreč mesto, ki s polnimi pljuči diha za nogometni klub, zato sploh ni čudno, da za tamkajšnje navijače pravijo, da jim na svetu ni para. In ko množično zapojejo himno You'll never walk alone (Nikoli ne boš hodil sam), se na zelenici upravičeno zatresejo noge nogometašev nasprotnega moštva.

Če navijače vprašate, kdo v trenutni postavi je njihov ljubljenec, velika večina izusti eno ime – Steven Gerrard. Je namreč otrok nogometnega kluba, ki se mu je pridružil, ko je bil star vsega devet let, in prav mogoče je, da bo tudi v rdečem dresu čez nekaj let naznanil svoje slovo. Brez obžalovanj. V profesionalni karieri – prvo pogodbo je podpisal star 17 let – je doživel veliko, tako vzponov kot tudi padcev. A je na slednje gotovo že pozabil. Zato pa ob njegovem imenu velja poudariti, da je kapetan Liverpoola že enajst let, brez njega pa si dobro desetletje ni bilo mogoče predstavljati niti angleške reprezentance, saj je nastopil na treh evropskih (v letih 2000, 2004 in 2012) in prav tako treh svetovnih prvenstvih (2006, 2010 in 2014), nato pa julija naznanil reprezentančno slovo. Zbral je 114 nastopov.

»Na položaju zveznega igralca je eden najboljših na svetu, saj ima velik vpliv na igro moštva. Zame je eden največjih,« mu je pred leti laskal Ronaldinho, s katerim sta se znašla v idealni enajsterici nogometašev z vsega sveta, pohvalne besede za zapriseženega katolika pa je našel tudi Zinedine Zidane, rekoč: »Morebiti ne dobi takšne pozornosti kot Messi in Ronaldo, toda je izjemen nogometaš. Njegove odlike so natančne podaje, močan strel, predvsem pa soigralcem vliva samozavest in zaupanje. In tega se ni mogoče naučiti, s temi atributi se lahko le rodiš.«

Zasebno je srečen že sedem let, v zakonu z Alex Curran pa so se jima rodile tri hčerke. Še pred poroko je izšla njegova biografija, ki je na Otoku postala najboljša športna knjiga leta, v njej pa je zadnje poglavje namenil bratrancu Jon-Paulu, najmlajši žrtvi tragedije na stadionu Hillsborough, ko je zaradi prevelike gneče ugasnilo 96 življenj. »Tudi njegova družina je zaslužna, da sem danes tako dober nogometaš,« se je spomnil bratranca, ki je imel ob tragediji komaj deset let.

Čeprav pooseblja pridnega dečka, s katerim poslovno sodelujejo tudi mnoga podjetja – Forbes je letos njegov zaslužek ocenil na 10 milijonov evrov – pa je bil 1. oktobra 2007 vpleten v prometno nesrečo, ko je z avtom podrl mladega kolesarja. Ker ga je pekla vest, je opravil domačo nalogo in dečka obiskal v bolnišnici ter mu podaril nogometne kopačke, na katerih je bil podpis njegovega najbolj priljubljenega zvezdnika Wayna Rooneyja, nato pa je preostalim mladim pacientom v bolnišnici podaril še nekaj avtogramov.

Današnje tekme lige prvakov, vse ob 20.45, skupina A: Atletico Madrid – Malmö, Olympiakos – Juventus, skupina B: Liverpool – Real Madrid, Ludogorec – Basel, skupina C: Monaco – Benfica, Bayer – Zenit, skupina D: Galatasaray – Borussia Dortmund, Anderlecht – Arsenal.