Defenzivni vezist Borussie Mönchengladbacha se je po poškodbi Samija Khedire med ogrevanjem nepričakovano znašel v prvi postavi »elfa«. Kljub temu prav dolgo ni zdržal v igri, saj je trčil z Ezequielom Garrayem in igrišče zapustil še pred koncem prvega polčasa.

Kasneje se je izkazalo, da je Kramer utrpel pretres možganov, dan pozneje pa je nogometaš tudi sam priznal, da se prvega polčasa finalnega srečanja pravzaprav sploh ne spomni. Da vse ni bilo v redu, je med srečanjem kaj hitro uvidel tudi glavni delivec pravice Nicola Rizzoli, ki je v pogovoru za Gazzeto dello Sport razkril vsebino pogovora z nogometašem.

»Kmalu za tem, ko je prejel udarec, je Kramer stopil do mene in me vprašal: 'Sodnik, je to finale?' Mislil sem, da se šali, vendar je nato ponovil vprašanje in dodal: 'Moram vedeti, če je to resnično finale.' Ko sem mu začudeno pritrdil, je zaključil: 'Hvala, zelo pomembno je, da to vem.' Po tem pripetljaju sem Bastianu Schweinsteigerju svetoval, da Krameja zamenja,« se je nevsakdanjega dogodka za italijanski športni časnik spomnil Rizzoli.