V nogometu so se letos, ob svetovnem prvenstvu v Braziliji, obudile zamisli o uvedbi daljših prekinitev, nazadnje pa je razpravo o medicinskem "time-outu" sprožil primer nemškega reprezentanta Christopha Kramerja, ki je v finalu letošnjega mundiala dobil udarec v glavo v trku z argentinskim branilcem Ezequielom Garayem.

Kramer je po udarcu na igrišču ostal še nekaj minut, nato pa so ga v nemški ekipi, ker je kazal očitne znake zmedenosti, zamenjali. O tem, da je bil udarec v glavo kar precej močan, priča tudi podatek, da je sodnik Nicola Rizzoli po koncu tekme razkril, kaj mu je dejal nogometaš: "Sodnik, ali je tole finale?" Vseeno pa so ga nato v nemški zdravniški ekipi usposobili dovolj, da se je lahko po koncu tekme udeležil podelitve medalj.

Fifa se je prav zaradi tega primera odločila okrepiti vlogo moštvenega zdravnika na tekmah, ki bo odločal o tem, ali je igralec zaradi udarca v glavo sposoben nadaljevati tekmo. Igro pa bo lahko igralec nadaljeval le, če mu bo po pregledu zeleno luč prižgal moštveni zdravnik. Po dodatnih usklajevanjih bo novo pravilo predvidoma sprejel izvršilni odbor Fife.