Izbranci selektorja Srečka Katanca so seveda seznanjeni s kakovostjo urugvajske vrste, šeste reprezentance na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

"Poznamo Urugvaj, že od prej tudi posamezne igralce. Ogledali smo si njihovo prijateljsko s Severno Irsko. So čvrsta, hitra ekipa. A stadion bo poln, tako da bo super tekma," pravi bočni branilec Mišo Brečko, ki bo glede na to, da so Urugvajci močni na bočnih položajih, imel bržčas precej dela.

Upajo, da bodo v Južni Ameriki pustili dober vtis

A tudi to je slovenskim fantom jasno, treningi so in bodo tudi obrodili sadove, pravijo v slovenskem taboru. "Zaenkrat vadimo zelo dobro, ampak najpomembnejši sta seveda tekmi z Urugvajem in Argentino. Upamo, da bomo dosegli dober rezultat in pustili dober vtis," še pravi Brečko, ki je pojasnil tudi, na čem temeljijo zadnji treningi.

"Na uigravanju, pa tudi sami pripravljenosti. Imeli smo dovolj časa, da tudi na fizični pripravi nekaj naredimo, posebej tisti, ki so že malce prej končali klubsko sezono. Dobro smo vadili in upam, da se bo to poznalo," dodaja nogometaš Kölna.

Zelenici na stadionih vse prej kot idealni

Čeprav je zelo očitno, da igrišče na La Bomboneriti, na katerem te dni vadi slovenska vrsta, ni ravno kakovostno, pa bo to bržčas le še plus za dvoboj z Urugvajem. Namreč, tudi igrišče na legendarnem stadionu Centenario v Montevideu, ki prav tako ni v "najboljši formi", je vse prej kot idealno.

"Pravijo, da je teren tam zelo podoben temu, na katerem vadimo. Igrišče ni ravno dobro. Ampak za obe ekipi bo enako. Pomembno je, da bo stadion poln, saj gre vendarle za nogometno državo, kar je super," je zaključil Brečko.