Čeprav ni bil neposredno vpleten v noben zadetek, pa se je v dvoboju Japoncev in Slonokoščene obale vse spremenilo po vstopu v igro Didierja Drogbaja pol ure pred koncem. Do takrat se je zdelo, da imajo Japonci bolj ali manj vse pod nadzorom, tudi vodili so z 1:0. A po vstopu Drogbaja so v vsega 100 sekundah nato prejeli dva zadetka in dragocene tri točke predali afriški ekipi.

Po bolj ali manj nerazburljivem uvodu tekme so Japonci povedli v 16. minuti. Keisuke Honda je dobil žogo na robu kazenskega prostora, naredil še par korakov proti vratom in nato z lepim in močnim strelom zadel za 1:0. Malo zatem je do strela v kazenskem prostoru lepo prišel Acuto Učida, a meril v vratarja Boubacarja Barryja.

V 32. minuti je na drugi strani Arthur Boka s prostega strela meril malo previsoko, v 35. minuti pa je njegov strel od daleč obranil Eidži Kavašima. To je bil kljub pritisku "slonov" tudi zadnji resnejši poskus v prvem polčasu.

Uvod drugega polčasa je zaznamovalo nekaj nenatančnih strelov na vsaki strani, pol ure pred koncem pa se je selektor Slonokoščene obale, Francoz Sabri Lamouchi, odločil v igro poslati še enega napadalca. Ne katerega koli, temveč prvega zvezdnika Didierja Drogbaja.

Le nekaj minut pozneje so Afričani izenačili. Serge Aurier je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Wlifried Bony. Ofenzivna postava je takoj zatem poskrbela tudi za preobrat, med strelce se je vpisal še Gervinho po novi podaji Aurierja.

V 82. minuti je prvič poskusil tudi Drogba, in sicer s prostega strela s 30 metrov, japonski čuvaj mreže pa se je izkazal. Po mnenju mnogih bodoči napadalec torinskega Juventusa je bil nevaren tudi v 85. minuti, a je ostalo pri 2:1.