Čeprav trener Gorice Luigi Apolloni skuša neučinkovitost odpraviti tako, da igralce za vsako zgrešeno priložnost že na treningu kaznuje z delanjem sklec, strelski post traja že štiri tekme. Goričani so v Ljudski vrt prišli s smelo napovedjo, da bodo v derbiju kroga zaigrali na zmago. Igrali so sicer bolj pogumno kot na tekmah s Koprom in Olimpijo, a kljub temu zmogli le štiri strele na gol, od tega je bil le en letel v okvir gola Jasmina Handanovića. Brez Lapadula, ki je počival zaradi kartonov, je bil Coda osamljen v konici napada in je podaljšal strelski post. Drugi Italijani so preveč limitirani, da bi s hitrostjo ali nepredvidljivo potezo lahko izigrali taktično izjemno disciplinirane in motivirane Mariborčane, ki se v najboljši podobi predstavijo takrat, ko je najbolj potrebno, in tekmecem le še povečujejo kompleks manjvrednosti. Ko so slovenski prvaki k svoji igri dodali še hitrost prodornih Boharja in Milca ter izjemno fizično moč prodornega Mendyja, so bili goriški okopi prebiti z vodilnim golom v finišu prvega polčasa, v nadaljevanju pa z enajstmetrovko, izključitvijo in tekma je bila po eni uri odločena.

»Gledalci so videli pravo tekmo dveh zelo kakovostnih ekip, ki sta prikazali dinamiko, taktično zrelost in borbenost. Torej vse tisto, kako se igra na pomembnih tekmah. Imeli smo dovolj potrpljenja in kakovosti, da smo prišli do zadetka. Ekipa je pokazala izjemno zrelost v odločilnih trenutkih, nismo padali pod vpliv emocij,« je bil vidno zadovoljen trener Maribora Ante Šimundža.

Oceno o tem, ali je Maribor odigral najboljšo tekmo pomladi, je prepustil novinarjem. Menil je, da je bila ena boljših, ker so na igrišču delovali tako, kot si želi: resni, profesionalni in zbrani na naloge. Čeprav je Maribor prednost pred Gorico povečal na 11 točk, so bili soglasni v odgovorih, da se še niso otresli enega tekmeca v boju za prvaka. »Res smo se odlepili, a to ne pomeni še nič. Koper zaostaja pet točk. Tekmeci čakajo na vsak naš spodrsljaj. Gledamo nase, da zmagamo na vseh tekmah do konca sezone,« je previden Šimundža.

Potem ko so Goričani tekmo končali le z devetimi nogometaši, so športno čestitali Mariboru za zasluženo zmago, saj se dobro zavedajo, da je bila izbojevana na račun razlike v kakovosti. »Naša težava je v neučinkovitosti, sicer pa sem z našo predstavo zadovoljen. Manjka nam več predrznosti in izkušenj. Igralce moram naučiti, da so bolj tekmovalni, borbenega duha in ambiciozni. Maribor to ima, kar se najbolj pokaže pri realizaciji priložnosti, ki tekmo prevesijo na eno ali drugo stran,« je vtise strnil trener Gorice Luigi Apolloni.