Na stavnicah za kar velikega favorita jutri velja evropski prvak Real, ki je poleti svoje vrste še okrepil z zvenečima okrepitvama Tonijem Kroosom in Jamesom Rodriguezom, da bi galaktiki letos utegnili biti še boljši kot v lanski sezoni, pa ugotavlja tudi strateg Atletica Diego Simeone.

»Real se je poleti še izboljšal. Kroos jim ponuja precej več možnosti na sredini igrišča in več ravnovesja v igri. Tudi Bale je videti še boljši, kot je bil. Brez dvoma je letošnji Real precej močnejši od lanskega,« je na današnji novinarski konferenci pred superpokalom dejal Simeone.

Atletico zaenkrat ne razmišlja o ubranitvi naslova prvaka

Atletico je lani močno presenetil, ko je uspel v Španiji ugnati Barcelono in Real in postati prvak, kar mu je prineslo nastop v španskem superpokalu. Simeone pravi, da njegova ekipa ni tako močna, da bi lahko ponovno ciljala na naslov prvaka, a to ne pomeni, da se bodo v superpokalu v naprej predali. »Naš cilj ta teden je, da osvojimo superpokal. Kar pa se tiče prvenstva, bomo sproti videli, kako se bodo stvari odvijale. Zaenkrat je naša realnost taka, da razmišljamo predvsem o tekmecih, kot so Valencia, Athletic Bilbao, Sevilla, …«

»Superpokal se igra samo zaradi finančnih razlogov«

Je pa Simeone izrazil nestrinjanje s tem, da se v španskem superpokalu igrata dve tekmi. »Finale bi moral biti finale, torej ena tekma, ne pa, da se igrata dve. Superpokal se očitno igra predvsem zaradi finančnih razlogov in ne zaradi česa drugega. Predstavljam si, da bodo televizijske hiše to že dobro poplačale,« pravi »Cholo«

Oblak še ne bo branil

Simeone pred jutrišnjo prvo tekmo z Realom ni želel razkriti začetne enajsterice, je pa povedal, da v vratih Atletica ne bo stal Jan Oblak, čeprav se je v prejšnjih tednih v španskih medijih večkrat namigovalo, da bo obetavni slovenski vratar krst na uradnih tekmah v Španiji doživel prav na stadionu Santiagu Bernabeu. »Branil bo Moya. Oblak je v zadnjem času opravil dobro delo in se izkazal, a se nam je šele dobro pridružil. Jaz nimam nobenih obvez do kogarkoli od igralcev in nikomur ni obljubljeno mesto v prvi enajsterici. Vedno bo več minut dobil igralec, ki bo tisti hip boljši,« pravi Simeone. Oblak bo svojo priložnost za igranje morda dočakal že na povratni tekmi, ki bo na Vicente Calderonu le tri dni kasneje.

30-letni Miguel Moya je tako kot Oblak pred letošnjo sezono okrepil vrste Atletica, za 3 milijone evrov je prišel iz Getafeja, kjer je bil v zadnjih treh letih prvi vratar.