Barcelona se bo nocoj v gosteh pomerila proti Huesci, medtem ko bodo nogometaši Atletica gostovali pri L'Hospitaletu. Trener madridske zasedbe Diego Simeone je na torkovi novinarski konferenci srečanje proti nižjeligašu opisal kot izvrstno priložnost, da se dokažejo tudi nogometaši, ki le poredko dobijo priložnost na igrišču.

»Igralci bodo imeli na tekmi priložnost pokazati, česa so sposobni, hkrati pa je to tudi priložnost, da vidim, kakšne vrste trener sem. Težko je vsem ponuditi priložnost. Nobenemu nisem nič dolžan, predstave na igrišču odločajo o njihovem mestu v ekipi. Sestavili bomo konkurenčno ekipo,« je dejal Simeone in že razkril postavo, s katero se namerava nocoj zoperstaviti nasprotniku v kraljevem pokalu.

Če je verjeti besedam 44-letnega Argentinca, bo po dolgem času med vratnice Atletica znova stopil tudi Jan Oblak, ki je do sedaj za svoj klub zabeležil zgolj nastop na enem uradnem srečanju, in sicer 16. septembra v ligi prvakov proti Olympiakosu.

»Oblak bo zaigral. Poleg njega bodo nastopili še Jiménez, Lucas, Gámez, Siqueira, Mario, Saúl, Cerci, Jiménez in Rodríguez. Dlje od te tekme ne razmišljamo. L’Hospitalet bo zelo motiviran, zaradi česar bo tekma zelo zanimiva,« je še ocenil Simeone.