Andaluzijci se lahko pohvalijo z boljšo formo v pripravljalnem obdobju. Na zadnjih treh obračunih so namreč dosegli same zmage, ob tem pa zagotovo ni zanemarljiv podatek, da je od pomembnejših igralcev moštvo zapustil le Ivan Rakitić, ki se je preselil v Barcelono. Trener Seville Unay Emery ima tako na voljo praktično identično moštvo kot v lanski sezoni, kar pomeni, da se igralci med seboj odlično poznajo in že delujejo kot dobro naoljen stroj. Malenkostno drugačna zgodba je pri Realu, ki je kljub že desetemu vzponu na vrh evropskega nogometa bolj prevetril moštvo. Ancelotti je v moštvo za superpokalni obračun tako vključil vse tri novince, Jamesa Rodrigueza, Tonija Kroosa in Keylorja Navasa, ki bodo po vsej verjetnosti debitirali v dresu novega kluba. Beli balet v pripravljalnem obdobju ni blestel, a ker Ancelotti ni mogel računati na večino svojih zvezdnikov, je lahko ta podatek precej zavajajoč.

Kljub zvezdniški zasedbi Reala je nogometaš Seville Victor Machin prepričan, da je njegovo moštvo trenutno enostavno v precej boljši formi. »Številni so že izpostavili, da smo psihično in fizično bolje pripravljeni od Madridčanov. Mnogi zvezdniki Reala so igrali v Braziliji in se šele pred kratkim vrnili z dopusta. Niso imeli veliko časa, da bi prišli v formo, kar je seveda za nas velika prednost. Ravno v tem vidimo veliko priložnost, da osvojimo novo mednarodno lovoriko in bomo dali od sebe vse, da bomo v svoji nameri tudi uspešni. Dobro smo trenirali in smo več kot pripravljeni na pomemben obračun. Z zmago bi odlično začeli novo sezono, kar bi nam zagotovo prav prišlo tudi v začetku španskega prvenstva.«

Trener Reala Carlo Ancelotti bi bil bolj zadovoljen, če bi obračun proti Sevilli igrali nekoliko kasneje, a kljub temu vnaprej zagotovo ne bo izobesil bele zastave. Še več. V Cardiffu naj bi v začetni postavi poleg treh že omenjenih novincev zaigrali še Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modrić in Karim Benzema, kar zgovorno priča, da prekaljeni italijanski strateg ne računa na nič drugega kot zgolj na novo lovoriko v že tako bogato založeni vitrini kraljevega kluba.

»Obračun proti Sevilli jemljemo skrajno resno, saj imamo priložnost znova dvigniti pomemben evropski pokal. Že res, da se nam ni uspelo optimalno pripraviti na nasprotnika, a to vsekakor ne zmanjšuje naših ambicij. Real Madrid mora na vsaki tekmi kreniti na zmago. To je naša dolžnost in od tega ne bežimo,« pravi Carlo Ancelotti, ki je evropski superpokal osvojil že štirikrat. Vsakokrat z Milanom, le da dvakrat v vlogi igralca, dvakrat pa kot trener.