Da se tekma proti Levanteju za Atletico ne utegne dobro končati, je napovedal že avtogol Filipeja Luisa v 7. minuti. Ko pa so domači v 69. minuti z golom Davida Barrala povišali na 2:0, je postalo jasno, da danes colchonerosi nimajo svojega dne in da se jim obeta četrti prvenstveni poraz. Do konca tekme se izid kljub obupanim poskusom gostov ni več spremenil in Levante je močno posegel v boj za prvaka.

Če je po včerajšnjem remiju Barcelone z Getafejem (2:2) izgledalo, da sta v igri za naslov prvaka ostala le madridska kluba, se je po porazu Atletica situacija precej zapletla. Sedaj ima možnosti, da z zmago v neposrednem dvoboju v zadnjem krogu prehiti Atletico tudi Barcelona, lepo priložnost pa je danes zapravil tudi Real, ki je le remiziral z Valencio.

Kraljevi klub se je opekel na na videz nenevarni tekmi z Valencio, ki je še v četrtek doživela boleč izpad v polfinalu evropske lige, v španskem prvenstvu pa nima več pravega motiva, saj so ji mesta, ki vodijo v Evropo že ušla iz rok. A netopirji so na Santiagu Bernabeuu prikazali borbeno predstavo in bili celo na pragu zmage, na koncu pa galaktikom odščipnili dve zelo pomembni točki.

Ob koncu prvega polčasa je Valencio v vodstvo popeljal Jeremy Mathieu, kar je napovedalo zanimiv drugi polčas. V nadaljevanju je najprej Real prišel do izenačenja, ko je svoj strelski pohod iz lige prvakov nadaljeval Sergio Ramos, zadel je v 59. minuti, nato pa so kmalu spet vodili gostje, ko je v 65. minuti za novo vodstvo poskrbel Dani Parejo. Real je pred porazom v 92. minuti s 50. golom sezone rešil Cristiano Ronaldo, a je s tem Madridčanom vseeno morda prinesel odločilno točko za naslov prvaka.

Odločal bo predvsem obračun na Camp Nouu

V troboju za španski prestol ima Atletico še vedno vse v svojih rokah, saj v primeru zmag na preostalih dveh tekmah postane prvak.

Če bi Atletico v naslednjem krogu ugnal Malago in bi se tekma med Barcelono in Atleticom v zadnjem krogu razpletla z remijem, potem se priložnost ponuja Realu, ki za naslov prvaka potrebuje maksimalen izkupiček s preostalih treh tekem.

Najslabše torej še vedno kaže Barceloni, ki mora ugnati Elche in Atletico ter ob tem upati tudi na še en spodrsljaj Reala, ki na zadnjih treh tekmah ne sme osvojiti več kot sedem točk.

Najverjetneje se torej obeta zelo zanimiv zadnji krog, ko bodo vse oči uprte v obračun na Camp Nouu.